HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna smišljamo taktike za seljenje i izvlačenje iz blata

Zoran Žalac 27.04.2020.   •   2 komentara


Ovoga tjedna bit će ključno planirati svaki potez – bilo da se borimo protiv Locusta u Gearsu, idemo na neprohodne terene u SnowRunneru ili raznosim namještaj u Moving Out.

Gears Tactics

28. 04. 2020. PC

Gears of War serijal od ovoga tjedna više neće biti samo pucačina iz trećeg lica. Na PC stiže Gears Tactics koji je, ne biste to nikad pogodili, taktička igra, na poteze, nešto slično serijalu XCOM. Iako će se kamera podići u zrak, bit će ovo i dalje prepoznatljivo Gears iskustvo, što znači da igra uključuje hrpu brutalnosti i motorne pile na puškama.

Radnja će se odvijati prije prvog dijela  u serijalu pa bi Gears Tactics mnogima mogao poslužiti kao idealna igra za upoznavanje sa serijalom. Osim verzije za PC u razvoju je i ona za Xbox One, ali nju očekujemo kasnije tijekom godine.

Moving Out!

28. 04. 2020. PC, PS4, XBO, Switch

Selidba stvari na prvu se možda ne čini kao zabavna aktivnost, ali u igri Moving Out seljenje ne ide baš po pravilima. Ovdje sve prolazi u namjeri da prođe brže od isteka vremena. Dakle, imate ograničeno vrijeme za iznijeti stvari iz kuće pa ako je kauč brže baciti s balkona nego ga nositi niz stepenice – i to je dopuštena taktika.

Pravi kaos nastaje kad se u zadaću seljenja namještaja uključi još troje igrača u lokalnom multiplayeru. Ovisno o koordiniranosti grupe, jedni drugima možete smetati ili to pak može izgledati kao vrlo uigrani posao. Naravno, manje je zabavno kad sve ide kako treba – Moving Out je humoristična igra s kojom ćete najviše smijeha izvući kad ništa ne ide po planu.

SnowRunner

28. 04. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Ne baš tako davno još uvijek se moglo naći snijega na našim cestama, a bit će ga i ovoga tjedna kad budemo vozili kamione u igri SnowRunner. Ova zimska verzija off-road simulacije zvane MudRunner donosi 40 vozila spremnih za ekstremno blatne i neprohodne terene po kojima treba prevesti teret težak parsto tona.

Vozit će se uglavnom po Americi, u Michiganu i Aljaski, a mape će biti veće nego u svim dosadašnjim igrama ovoga serijala. Nadamo se samo kako to ne znači da ćemo morati duže čekati vučnu službu da nas izvuče iz provalije u kojoj ćemo sigurno zapeti.

Legends of Runeterra

30. 04. 2020. PC, Android, iOS

Sve su oči zadnjih tjedana uprte u Valorant, no to nije jedina nova igra koju lansiraju tvorci League of Legendsa. Nakon tromjesečnog testiranja bete u punoj verziji stiže besplatna kartaška igra Legends of Runeterra. Smještena je u svijet League of Legendsa, što znači da će karte između ostalih imati poznati šampioni iz te igre.

Dobra je vijest da će igra odmah po izlasku biti cross-platform naslov, što znači da će u bazi igrača biti svi koji igraju na PC-u i mobilnim uređajima. Štoviše, isti korisnički račun moći će se koristiti i na PC-u i na Android/iOS uređajima.

Streets of Rage 4

30. 04. 2020. PC, PS4, XBO, Switch

Nevjerojatno zvuči da je od zadnje igre iz serijala Streets of Rage prošlo već 26 godina. Segina arkadna tabačina koja je žarila i palila tijekom devedesetih godina vraća se u kombinaciji modernog i retro štiha. Četvrti dio vraća 2D grafiku te stare likove poput Axela Stonea i Blazea Fieldinga, a donosi i neke nove mehanike poput obnavljanja energije uspješnim izvođenjem posebnih napada.

Čini nam se da će Streets of Rage 4 ponuditi najviše zabave u kooperativnom modu igranja za četvero igrača. Osim glavne kampanje, igra će imati i Battle Mode u kojemu ćemo se moći potući s drugim igračima putem interneta.

Ostale igre koje izlaze:

28. 4. Sakura Wars (PS4)
30. 4. Follia – Dear Father (PC)

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • XLBanana

    27.04.2020 - 10:37

    niko nece dati za gears tactics 70 evra 🙁

    • Zoran Žalac

      @XLBanana, 27.04.2020 - 10:53

      Smiješna cijena, slažem se. Ali s druge strane, Game Pass za PC je 1$ za nove korisnike ili 5$ za postojeće.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?