HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna završava ljetna suša – stiže hrpetina igara

Zoran Žalac 26.08.2019.   •   9 komentara


Napokon možemo reći da je ljetna suša u svijetu videoigara službeno gotova. Pred sam kraj osmog mjeseca za našu pozornost borit će se nekoliko zvučnih igara.

Dosta je bilo brčkanja i sunčanja, napokon je došlo vrijeme za “ozbiljni” gaming. Za razliku od zadnjih nekoliko tjedana kada su igrači mogli uzeti kolektivni godišnji odmor, u narednim danima izlaze neke iščekivane igre, a dobra je vijest da će zabave biti na svim platformama. Evo što se nudi pred kraj ovog sušnog mjeseca:

Control

Od tvoraca Maxa Paynea i Alana Wakea uvijek očekujemo igre s izvrsnim modelom napucavanja te iznimno lijepom grafikom. Isto vrijedi i za njihov novi naslov zvan Control u kojemu ćemo nastojati istrijebiti paranormalnu silu Hiss iz najstarije kuće na svijetu. Za istrebljivanje imamo arsenal u obliku tzv. servisnog oružja – koje se pretvara iz pištolja u pušku po želji igrača. Uz to, protagonistica Jess Fayden moći će koristiti nadnaravne moći poput telekineze, levitacije i sl.

Izgleda nam kao da Control kombinira sve najbolje iz dosadašnjih igara finskog Remedy Entertainmenta. Ima znanstveno fantastični zaplet kao i Alan Wake, fleksibilnost u gameplayu kao Quantum Break te strukturu priče i misija kao Alan Wake.

Control izlazi 27. 8. za PC (Epic Games Store), PlayStation 4 te Xbox One.

Ancestors: The Humankind Odyssey

Nekoliko nam je igara već pokušavalo predočiti kako je izgledala “zora čovječanstva” i tu je bilo i uspjeha i neuspjeha. Najambiciozniji pokušaj do sada dolazi u obliku igre Ancestors: The Humankind Odyssey, za koju je zaslužan kreativni redatelj prvih dvaju igara Assassin’s Creed serijala. U Ancestorsima ćemo voditi pleme majmuna kroz njihove životne kušnje, s ultimativnim ciljem opstanka vrste. Igra pri tome neće mnogo pomagati majmunu igraču pa je na njemu da se sam orijentira u prašumi te da nauči kako se produžuje vrsta. Taj dio bit će posebno interesantan, već molim Igora da to snima.

Ancestors: The Humankind Odyssey izlazi 27. 8. na PC-u (Epic Games Store) dok će verzije za konzole uslijediti krajem 2019. godine.

World of Warcraft Classic

Kad smo u redakciji raspravljali o tome tko bi htio preuzeti recenziranje WoW Classica, jedan se naš član (nećemo imenovati koji) izrazio da bi rado uzeo tu zadaću, uz uvjet da mu iz Blizzarda s pretplatom za igru pošalju i koju kilu kokaina. Vjerujem da mu se srce u međuvremenu smekšalo i da ga je nostalgija uhvatila toliko da će biti zadovoljan samim povratkom u Azeroth. Jer mislim da ne postoji fan World of Warcrafta koji baš nijednom nije razmišljao o povratku na vanilla servere. Iako to sa sobom nosi neke kompromise i nuspojave, poput sporijeg napredovanja, Classic će nekima biti zadnji pokušaj da vrate onaj stari feeling igranja WoW-a do kasnih jutarnjih sati koji se mnogima izgubio nakon petnaestak godina.

Isplati li se potpaljivati nostalgiju ili sjećanja treba ostaviti u prošlosti, doznat ćemo 27. 8. na PC-u (Battle.net). Igra će biti dostupna svima koji imaju aktivnu pretplatu na standardni WoW te se neće morati kupovati zasebno.

The Dark Pictures: Man of Medan

Negdje sam već spominjao kako mi je petak dan za metak horore. S nestrpljenjem stoga čekam sljedeći jer tada izlazi Man of Medan, prva igra u antologijskom nizu horora u režiji tvoraca Until Dawna. Ovo je jedna od onih igara u kojima se igramo sudbinama grupe likova tako da donosimo ključne odluke za njih. U Man of Medanu je to grupa prijatelja koji odluče istražiti potopljeni brod iz Drugog svjetskog rata, a ondje otkrivaju da nije potopljen zbog rata ili neke prirodne sile.

Igra će se moći igrati na nekoliko načina – solo, u mrežnom i lokalnom multiplayeru za 2-4 igrača. Prvim prelaskom priče, koja bi trebala trajati oko četiri sata, otključava se i dodatni mod u kojemu pri ponovnom prelasku dobivamo drugačije perspektive na sve događaje.

Man of Medan igramo 30. 8. na PC, PlayStation 4 te Xbox One platformama.

Blair Witch

Istog petka dolazi još jedan horor. Ljubitelji žanra prepoznat će da se radi o prvoj službenoj igri filmskog serijala Blair Witch. Igra inspiraciju vuče iz originalnog filma, ali ima zasebnu priču te nas odvodi u istraživanje uklete šume uz pratnju psa zvanog Bullet. Sva plašenja doživjet ćemo s pogledom iz prvog lica, a čini se kako će ovo biti još jedna od onih igara u kojoj se sa zlom ne možemo boriti već od njega moramo bježati.

Blair Witch izlazi 30. 8. na PC-u i Xboxu One. Igra će biti dostupna u sklopu pretplate na Xbox Game Pass.

Astral Chain

Na Nintendo Switch konzoli ljetna suša potrajat će malo duže, ali krajem mjeseca vlasnici Switcha dobivaju veliku ekskluzivu zvanu Astral Chain. Iza ove futurističke akcije stoji japanski studio PlatinumGames koji nam povremeno dostavi prave spektakle (Bayonetta, Nier: Automata, Vanquish) pa se nadamo da će ova igra nastaviti taj niz. U Astral Chainu igramo kao pripadnik posebne policijske jedinice Neuron, a prilikom rješavanja slučaja koristimo neobičnu sposobnost ulaženja u međudimenzionalni prolaz gdje možemo prizvati životinjskog pomoćnika i boriti se protiv različitih prijetnji.

Ostale igre

Kako bi rekli na onim iritantnim reklama – no to nije sve! Ovoga tjedna u punom izdanju izlazi multiplayer pucačina Hunt: Showdown (27. 8. za PC, Xbox One), aRPG naslov Pagan Online (27. 8. za PC),  jurnjava zvana Wreckfest stiže na konzole (27. 8.), a tu je i novo izdanje MXGP-a za PC, PS4 te XBO (27. 8.).

Pažnju također obratite na simpatičnu 2D igru Knights and Bikes u kojoj pratimo odrastanje dvoje prijatelja tijekom osamdesetih godina – na biciklima.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • Wolfman

    26.08.2019 - 12:40

    Suše nije ni bilo na Switchu 🙂

    • Goran1234

      @Wolfman, 26.08.2019 - 15:42

      Ni ja nerazumijem taj termin”ljetna suša”… ?

    • danilomomius

      @Wolfman, 29.08.2019 - 16:14

      Switch ima max 10 dobrih igrica. Totalno razocaranje. Za uredaj od 3000 kn , u ponudi sano retro kockice. Boring dude. To mozemo i za free igrati na kompu. Just my opinion.

  • SanKa

    26.08.2019 - 12:44

    ne mogu vjerovat da se za xbox pojavila neka ekskluziva koja mi se čini vrijednom igranja…malo sam jelly za ovaj blair witch..probat cu na pcu

  • vragec25cro

    26.08.2019 - 14:12

    Suše nema na xbox game pass,još niti pola nisam odigrao šta planirao,a gdje su još i novi naslovi + gold.Za pc da niti ne pričam egs +steam jedno 120 koje jos nisam odigrao.

  • Saren

    26.08.2019 - 17:32

    Ako ne promijene trgovinu kako je to popularno danas, onda Control I Blair Witch. Iako sam fan WoW-a Classic nije nest cemu bih se vratio olako, ima svoj sarm ali mnoge stvari su sa razlogom izmjenjene.. Cekam dan kad ce uskrsnuti WoTLK.

  • hrga007

    27.08.2019 - 00:04

    Igor treba napravit serijal Ancestors the humankind oddysey

  • SonOfZeus

    27.08.2019 - 01:28

    Posto su se svi fenbojevi nasli prozvanima da komentiraju da na njihovoj konzoli nije bilo suse, onda cu i ja: More nikad toplije, odo se kupat.

  • marko1106

    27.08.2019 - 07:00

    Suša je u ovome slucaju termin za igre koje izlaze za to vrijeme. Znaci nove igre. Kad pogledate koliko igara izlazi u proljece i jesen mozete nazvati ljetni period ljetnom sušom. To sto ste vi uzeli pretplate koje kakve i igre stare bar 3 mjeseca ne ulazi u ljetnu sušu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?