HCL.HR

Novi Gears of War neće biti reboot serijala

nebel 24.10.2014.   •   0 komentara


Novi razvojni tim iza sljedeće Gears of War igre neće se pretjerano udaljavati od prijašnje formule. Dapače, pokušat će se vratiti mračnijem tonu originala.

Otkako je Gears of War serijal u potpunosti u Microsoftovim rukama, neizvjesno je u kojem će smjeru serijal krenuti. Naime, iskusnu ekipu iz Epic Gamesa zamijenit će novo formirani Black Tusk studio, a nakon blagog podbačaja GeoW: Judgementa fanovi će vrlo vjerojatno biti skeptični prema budućim igrama.

Glavešna Xboxa Phil Spencer svjestan je toga, ali vjeruje kako će se serijal vratiti na stare staze slave. U intervjuu za IGN Spencer je otkrio kako smatra da Gearsima u ovom trenutku nije potreban reboot pa to iduća igra neće ni biti. Ipak, Spencer priznaje da se kroz zadnje tri igre u serijalu nešto izgubilo, a evo kako to misli vratiti:

„Stvar koja mi je bila odlična kod ranijih Gears of War igara je epski razmjer svijeta u kojemu su se odvijale. Priča i ugođaj imali su više duha i čak bili malo mračniji. Pričali smo o tome i mislim da je igra s vremenom postala gotovo parodija same sebe. Gearsi 2 i Gearsi 3 dobro su prihvaćeni. Stoga sam mislio da će franšiza nastaviti rasti. Ali razgovarali smo o tome da se vratimo onome što ju je započelo. Mislim da su priča i setting stvarno diktirali o kakvoj je igri riječ. Moramo se vratiti tome osjećaju tih individualnih elemenata.“ – izjavio je Spencer.

Što god u Microsoftu smislili, na krajnji rezultat ipak ćemo morati pričekati neko vrijeme jer su novi Gearsi tek u povojima te će proći barem još godinu dana prije nego dobiju ikakve konkretne obrise.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?