HCL.HR

Novi Stronghold dobio datum izlaska i trailer za multiplayer

Zoran Žalac 13.06.2020.   •   4 komentara


Stronghold: Warlords igrat ćemo krajem devetog mjeseca, skoro dva desetljeća nakon lansiranja originalne igre.

U devetom mjesecu kukat ćemo kako je žitnica prazna jer nam tada stiže novi Stronghold. Da budemo precizniji, Stronghold: Warlords pojavit će se na PC-u 29. 9. ove godine. Lijepe vijesti stižu za one koji preferiraju Steam platformu, s obzirom da će igra po izlasku odmah podržavati korisničke modifikacije Steam Workshopa.

Osim glavne kampanje, o kojoj smo pisali ranije, igra će imati i multiplayer u vidu klasičnog sukoba unutar kojega će biti integrirani i računalni (AI) protivnici. Sa Strongholdom se nisam družio već dugo vremena pa ne znam je li ikada ranije imao opciju kooperativnog igranja, ali da dvoje igrača grade isti dvorac. Ako se ne varam, slobodno me ispravite, prije se u co-op modu moglo igrati samo po dogovoru i svaki je igrač imao svoju utvrdu.

U Warlordsu će to pak biti moguće, a to otvara zanimljive mogućnosti u gameplayu jer oba igrača mogu kontrolirati vojsku. Primjerice, jedan može kontrolirati strijelce, a drugi može postavljati zamke ili koristiti opremu za opsadu. I multiplayer će također koristiti Warlords mehaniku, što znači da će se manje utvrde moći pokoriti silom ili privući na svoju stranu pomoću diplomacije, a potom će ih se moći nadograđivati za veće bonuse u ekonomiji ili više vojske.

Komentari (4)

  • Stjepan Fikter

    13.06.2020 - 18:12

    Ovo s coop mi se sviđa. Stronhold zaslužuje novu kvalitetnu igru.

  • darkness666

    14.06.2020 - 07:50

    Ajd konacno najava jedne”odrasle”igre ovaj tjedan😀

  • croBilly394

    14.06.2020 - 23:34

    Napokon su se malo odmakli od cartoonish stila kojeg forsiraju u zadnjim nastavcima, nadam se da će ovaj Stronghold biti dostojan svojeg imena

  • SanKa

    15.06.2020 - 08:46

    auff ko ce docekat to

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?