HCL.HR

Ovaj alat može vam uvelike pomoći u igranju Valheima

Zoran Žalac 02.03.2021.   •   4 komentara


Fanovi Valheima napravili su alat koji bi nekima uvelike mogao olakšati i ubrzati igranje, ako to žele.

Svijet u popularnoj igri Valheim je ogroman. Doslovno možete utrošiti sate da biste došli s jednog kraja mape na drugi. To je ujedno i čar i prokletstvo Valheima jer je svaka mapa priča za sebe, s obzirom da se nasumično generira i svakome je drugačija. U prijevodu, nitko vam ne može precizno reći gdje se nalazi sljedeća lokacija na koju trebate doći da biste napredovali u igri. Do toga se uvijek dolazi istraživanjem, a to može potrajati i po nekoliko sati.

Jedan je fan Valheima stoga osmislio alat koji bi igračima mogao pomoći u istraživanju nasumično generiranog svijeta. Kako svaka mapa ima svoj “kod” u obliku takozvanog seeda, tako je tehnički moguće tražiti mapu koja vam svojim rasporedom najbolje odgovara. To su igrači mahom već radili, izmjenjujući informacije o najboljim seedovima. No, sada je razvijen alat koji na skoro svakoj mapi može locirati ključne točke – npr. gdje se nalaze boss bitke, gdje je trgovac, gdje su spilje ili grobnice i sl.

Na ovoj stranici jednostavno unesete seed svog svijeta i vidite što vam je potrebno. Za sada stvar radi samo na desktopu, ne i na mobilnim uređajima.

Naravno, ovime si dobrim dijelom uništavate čar istraživanja te na neki način “varate” u igri. Međutim, postoji opcija da si prikažete generalni smjer u kojemu se trebate zaputiti ili jednostavno procijenite udaljenost do željene lokacije bez da si otkrivate izgled terena po kojemu morate proći da biste do prikazane lokacije došli.

Ovakve interaktivne mape inače nisu strana pojava za igre preživljavanja. Ponekad su takve igre previše kriptične ili tajnovite u definiranju gdje igrač treba ići, što u kombinaciji s velikom mapom i nasumičnim generiranjem iste može rezultirati višesatnim praznim hodom koji nekim igračima nije zabavan.

Komentari (4)

  • mg

    02.03.2021 - 14:21

    Što se ovaj mod za The Elder Scrolls III Morrowind toliko forsira?:)

  • KPsrna

    02.03.2021 - 14:37

    zato i je early access i igraš verziju 0,147..bit je da trenutno igra nema velikih bugova, i da je igriva, a to šta ti je jedan kamen pred nosom, pa kad ga potrosis moras proć pola svijeta da nađeš novi, jbg… budi strpljiv i sredit će se to s vremenom i patchevima sigurno..

    • Zoran Žalac

      @KPsrna, 02.03.2021 - 14:59

      Prije modovima. Istina je ovo što kaže, nije baš za single-player igranje, moraš napravit toliko toga više nego u co-opu. Već sad postoji masa modova koji ubrzavaju proces igranja, ali djeluju kao cheatovi zapravo.

  • Samson

    02.03.2021 - 20:53

    Iskreno nakon što sam porazio drugog Bossa kao single player igra postaje malo teža, i mrzim iskreno grind. Ta mehanika u igrama me samo smara, jer iskreno kad igram.danas igre želim zabavu. Tako da sam otkrio novu zabavu u igri koju postizete kad uprete F5 i upišete u konzolu “imacheater” nakon toga “debugmode” gdje možeš gradit sve bez resursa. I svu opremu možeš prenijet na druge servere ako igrate u ekipi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?