HCL.HR

Ovaj mjesec možete naučiti kako uspješno voditi krčmu

Pero Mlinar 07.10.2019.   •   2 komentara


Crossroads Inn je neobična igra koja igrača stavlja u ulogu voditelja taverne u fantastičnom svijetu zvanom Delcrys.

U trenutku kad je čudovište ubijeno, a pustolov traži odmor, on ulazi u tavernu. Tamo ga dočekuje poznat prizor. Zamračena soba, osvjetljena tek prigušenim sjajem vatre koja gori u ognjištu. Do nje suhonjavi bard koji prolazi akordima na harfi, dok pijani gosti za šankom uzvikuju riječi, gotovo uvijek pogrešne. Miris dima i pive. Buka i žamor. U zamračenom kutku dvojica kockara prignuta nad svojom partijom karata, jedan mrzovoljniji od drugoga. Jedan radi izgubljenog novca, drugi radi ljubavi. Ali, kad ugleda pustolova, voditelj taverne je razdragan. A kako i ne bi bio – vidi vraga, njemu je stigao novi gost. Svakako ne i prvi, soba je već ionako krcata. A noć je tek započela.

Odigrao sam dovoljno RPG-ova da ovo otprilike bude scena koju očekujem kad ulazim u tavernu. Tada očekujem mjesto puno života. Ne sjećam se da sam ikada vidio praznu tavernu, tavernu u kojoj nema gostiju, u kojoj se vlasnik žali na svoje financijsko stanje, na to kako ne može prodati čašu piva. A čudno je to jer kad bolje razmislim, takvih bi taverni trebalo biti. Jer u vrijeme kad čudovišta, pa samim time i pustolova, ima na bacanje, hrpa ljudi bi se tom činjenicom trebala htjeti okoristiti. A pošto svakome pustolovu treba odmor, koji je bolji način za to od toga da se otvori taverna? Njih bi onda trebalo biti posvuda, trebale bi iskakati na svakome uglu, ako ništa drugo onda barem u obliku napuštenih zdanja s natpisom ZATVORENO. Kao što ima uspješnih taverna, trebalo bi biti i onih neuspješnih.

Ali ako i postoje, takve taverne nikada nisu prikazane. U pravilu čak i najveći gradovi imaju jednu, možda dvije taverne. A one su uvijek uspješne. Koji je ključ njihova uspjeha? Po čemu se one razlikuju od onih neuspješnih? To se ne zna. A trebalo bi se znati. I znat će se od 23. 10. kada izlazi igra Crossroads Inn. U njoj se vodi taverna u fantastičnom svijetu Delcrysa. Kako je cilj tu tavernu pretvoriti u uspješnu tavernu, možda je upravo ovo igra koja će odgovoriti na moje pitanje. Koštat će 20 eura. Bit će dostupna na PC-u. Imat će dva moda, slobodni sandbox i kampanju s dramskom pričom. Ili bilo kakvom drugom pričom.

Komentari (2)

  • NeoGames

    08.10.2019 - 07:58

    Step 1:
    Get LSD
    Step 2:
    Put in drinks
    Step 3:
    Profit

  • NeoGames

    08.10.2019 - 07:59

    Rade bi da je Waystone Inn ali dobro ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?