HCL.HR

Ovaj Switch izgleda kao prijenosna Gamecube kozola

Zoran Žalac 13.01.2020.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Modder pod nadimkom Shank Mods spojio je dvije Nintendove konzole u jednu time što je od JoyCona za Switch napravio kontroler GameCube konzole.

Odvojivi Joy-Con kontroleri Nintendo Switch konzole nisu nešto najudobnije ikada, a premda tome uglavnom doskače Pro Controller, dobili smo dokaz da Switch može i bolje. To jest, može bolje ako smatrate da je nekadašnja GameCube konzola imala dobar kontroler. Jer upravo je taj kontroler rastavljen na dva dijela kako bi poslužio umjesto Joy-Cona.

Za ovaj uspjeli eksperiment zaslužan je modder Shank Mods koji je na projektu radio nekoliko mjeseci. Stvar je u konačnici uspio napraviti 3D printanjem, a po pitanju funkcionalnosti nije radio kompromise pa GameCube kontroler za Switch ima sve specifičnosti kao i klasični Joy-Con, uključujući čak i podršku za amiibo figurice.

Radi i u bežičnom modu te se može koristiti za igranje u dvoje, no zbog drugačije ergonomije to je ipak malo teži zadatak nego kod Joy-Cona. Shank Mods poručuje kako je bilo vrlo izazovno napraviti ovaj kontroler te da taj proces ne namjerava ponoviti. Samim time, GameCube kontroler za Switch nećete moći kupiti – možete ga jedino sami napraviti, ako se odlučite za takav pothvat.

Komentari (1)

  • Kratosov Boy!

    14.01.2020 - 15:10

    Vrlo fora za retro gamere ali nije nešto što bi ja uzeo( da imam switch )

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?