HCL.HR

Paradox Interactive otvorio novi studio za grand strategije

Lovro Maroševac 02.06.2020.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Sedmi studio pod rukama Paradoxa bit će smješten na Pirenejskom poluotoku, a isti će biti namijenjen za razvoj budućih strateških naslova kompanije sa sjedištem u glavnom gradu Švedske Stockholmu.

Paradox Interactive odlučio je proširiti svoje znanje na druge države. Tako su od sada prisutni i u Španjolskoj, gdje su otvorili studio koji će se brinuti o ažuriranjima Europa Universalis 4 igre. Jedna od najboljih strateških videoigara na PC platformi sada će biti u rukama Paradox Pinta. Kreativni redatelj Europe Universalis 4 također seli u studio sa sjedištem u Barceloni.

“Jako sam uzbuđen i zahvalan na dobivenoj prilici za razvoj novog studija u sasvim drugačijoj okolini, prenoseći svo prikupljeno znanje i iskustvo u proteklom desetljeću. Moj cilj je okupiti tim i napraviti funkcionalan studio koji bi radio na imidžu Europe Universalis”, rekao je u službenom priopćenju.

Paradox Interactive je prije deset godina imao samo jedan studio – Paradox Development Studio. Sada pod svojim vlasništvom ima njih čak sedam, a osim navedenog, uspjeli su pridobiti proizvođača Age of Wondersa Triumph Studios i Harebrained Schemes, studio zaslužan za BattleTech.

Kreativni redatelj dao je naslutiti kako će Paradox Pinto u budućnosti raditi i na novom strateškom naslovu. Nije poznato hoće li to biti iz neke poznate franšize ili potpuno nova igra. Među internetskim prostranstvima se šuška kako bismo nakon 10 godina mogli dobiti Victoriju 3, nastavak odlične grand strategy igre.

Komentari (1)

  • microlightgames

    03.06.2020 - 21:21

    Izgleda da DLC-ovi dobru zaradu donose ako otvorili 7 studija u 10 godina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?