HCL.HR

Vraća se Perfect Dark, radi ga novi Xbox studio

Zoran Žalac 11.12.2020.   •   7 komentara


Špijunska akcija u svijetu korporativnog kriminala dobit će svoje novo poglavlje. Sljedeća Xbox ekskluziva je Perfect Dark.

Dvije je godine Microsoft formirao svoj potpuno novi studio koji će raditi ekskluzivne igre za Xbox ekosustav. Nazvali su ih The Initiative i u njega vrbovali zastrašujuću postavu talentiranih developera koji su prethodno radili u Naughty Dogu, Crystal Dynamicsu i drugim studijima. Sada su napokon otkrili svoju prvu igru na kojoj rade i riječ je o novom nastavku starog Rareovog klasika – Perfect Dark.

Za nešto mlađu publiku kratak podsjetnik što je točno Perfect Dark. Originalni Perfect Dark izašao je 2000. za Nintendo 64 i bio je jedna od najoriginalnijih igara tog vremena. Spiritualni nasljednik hvaljenog GoldenEyea pratio je agenticu Joannu Dark koja je 2023. godine obavljala špijunažu i tajne akcije usred rata između dvije vanzemaljske rase.

Iako je Perfect Dark već jednom doživio reboot u eri konzole Xbox 360, Microsoft ga planira oživjeti još jednom. Ponovno ćemo tako preuzeti ulogu agentice Dark koja će se ovoga puta boriti protiv korporacija. To je sad u modu, je li. U ovom Perfect Darku svijet je izbjegao ekološku katastrofu, no to je imalo svoju cijenu koju ćemo otkriti zavirivanjem ispod površine.

Ovo je igra u kojoj će biti napucavanja, no fokus će biti postavljen na brzo kretanje – nešto slično kao u Mirror’s Edge serijalu. Dakako, u razvoju je za PC i Xbox Series X/S konzole, a jednom kad izađe od prvoga će dana biti dostupna preko Xbox Game Pass pretplate.

Komentari (7)

  • Dick Johnson

    11.12.2020 - 09:16

    Bilo je i vrjeme, samo da iole valja, prošli je bio čisto dobar za svoje vrjeme, al ovi CGi traileri su beskorisni.

    • SanKa

      @personauser, 11.12.2020 - 10:47

      wow, skyrim…opet

    • Timmy20

      @personauser, 11.12.2020 - 12:27

      Možda napokon odigram Skyrim do kraja hahahah. Ako mi save nije otišao papa.

  • Klaudio89

    12.12.2020 - 02:42

    O Perfect Darku sam čuo samo da strane da je jedan od uspješnijih Nintendinih klasika,a ovo sada kako sam čuo radnju priče je pravi pokazatelj toga

  • Stitrek

    12.12.2020 - 02:47

    Tematika igre je interesantna i nesto pomalo svjeze od Microsofta.

  • bakyos

    12.12.2020 - 14:31

    Jedva čekam!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?