HCL.HR

Phasmophobia eksperimentira s novom razinom horora

Zoran Žalac 12.01.2021.   •   1 komentara


Neobična horor igra Phasmophobia upravo je postala još strašnija s eksperimentalnom mehanikom.

Horor igra Phasmophobia koristi nesvakidašnju mehaniku prepoznavanja govora, tjerajući igrača da preko mikrofona komunicira s duhovima kako bi otkrio koje su vrste. Premda to nije prva igra koja osluškuje glas igrača, u kontekstu horor iskustva definitivno je nešto što ju izdvaja od ostatka igara iz ponude. A nakon najnovijeg ažuriranja Phasmophobia dodatno produbljuje tu mehaniku “prisluškivanja”.

Duhovi u igri sada će cijelo vrijeme prisluškivati komunikaciju igrača te će se pojavljivati u prostorijama gdje se nalazi igrač koji aktivno govori. Kako je komunikacija među igračima u ovoj igri ključna, bit će zanimljivo vidjeti u kojoj će mjeri ovo povećati dozu zastrašivanja i suočavanja s duhovima.

Developer igre pojasnio je da duhovi osluškuju komunikaciju igrača na principu glasnoće mikrofona, tako da je praktički moguće izbjeći nenamjerno prizivanje duha time da se umjesto standardnog govorenja koristi šaptanje ili tiho komuniciranje.

Interesantno, ova novost ubačena je nakon što su brojni igrači smatrali da ih duhovi prisluškuju, ali nisu bili u potpunosti sigurni je li to istina. Sada je pak poznato, ali hoće li se ova mehanika zadržati u igri – pokazat će vrijeme. Za sada je ovo eksperimentalno testiranje.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Grimmzard

    12.01.2021 - 12:19

    Sing me a song or i will posses u !!! Buahahahahahaa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?