HCL.HR

PlayStation VR najprodavaniji je set za virtualnu stvarnost u 2018.

Pero Mlinar 05.12.2018.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Objavljeni su neslužbeni rezultati prodaje pojedinih setova za VR, a Sonyjev PSVR odnio je titulu najprodavanijeg.

Igranje u virtualnoj stvarnosti možda još nije postalo sveprisutnim i udomaćenim, no sve veći broj VR naslova sugerira da bi njegova popularnost u budućnosti samo mogla rasti. Što se pak sadašnjosti tiče, ovih su dana objavljeni su približni rezultati o broju prodanih primjeraka pojedinih VR setova za ovu godinu. Oni baš i ne obaraju s nogu, ali nam pokazuju tko vodi u utrci.


Sasvim očekivano, na prvom se mjestu nalazi PlayStation set za VR. Radi se o jeftinijoj soluciji ulaska u virtualnu stvarnost koja osim standardnih višeplatformskih VR naslova nudi i privlačne ekskluzive poput Astro Bota i Resident Evila 7.

Na drugome je mjestu također prilično jeftin, ali i tehnološki ograničeni samostalni set Oculus Go. Taj se prodaje znatno bolje od njegovog starijeg kolege za računala, Oculus Rifta. Nije to nimalo čudno s obzirom da je za Rift potrebno skuplje računalo, a ni on sam nije nimalo jeftin. Prodajnim rezultatima tako su se ispred njega našli i mobilni Samsungov set te Valveov HTC Vive.

Nadolazeća 2019. godina mogla bi po pitanju VR-a pak biti prilično zanimljiva. Za nju je najavljen Oculus Quest, još jedno samostalno rješenje za VR, koje će uz nešto višu cijenu (399$) koristiti najnapredniju dostupnu tehnologiju, odnosno oslanjat će se na dizajn Oculus Rifta. Njegov spoj praktičnosti i kvalitete mogao bi se pokazati prekretnicom u popularizaciji virtualne stvarnosti.

Komentari (2)

  • Dajsikeks

    05.12.2018 - 20:54

    Baš u gaming industriji nisu se istaknuli to je više bilo popularno 2016/17

  • moordrak

    07.12.2018 - 08:57

    Pa i nisu neki rezultati, nažalost…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?