HCL.HR

Podržite Daemonical, zanimljivu hrvatsku horor igru na Steam Greenlightu

Igor Belan 28.04.2015.   •   3 komentara


Ravno iz Hrvatske na Steam Greenlight stigao je Daemonical, nova multiplayer igra za PC sa zanimljivom idejom koja bi mogla uvesti rijetko viđeni element horora u svijet online gaminga.

Najstrašnije horor igre su tipično one u kojima sami tumarate jezivim i neistraženim lokacijama uz mističnu glazbu i ograničeno naoružanje dok svakog trenutka iščekujete da nešto ubojito iskoči iz sjene. Osjećaj osamljenosti u takvim uvjetima je ključan za stvaranje straha, pa ćete rijetko kada takve osjećaje doživjeti u online igrama s drugim igračima.

No jedna igra iz Hrvatske pokušat će vas preplašiti upravo u multiplayer okruženju. Riječ je zanimljivom asimetričnom naslovu Daemonical, prvoj igri novog hrvatskog razvojnog studija Fearem koja se nedavno pojavila na Steam Greenlightu i koja treba vaše glasove podrške da bi jednom zasjala na Steamu. Kako nam javljaju iz razvojnog studija, Daemonical je već u prvih 100 projekata na Greenlightu, no vaši glasovi će sigurno pomoći da tamo i ostane.

Igra obećava zastrašujuće multiplayer horor iskustvo za do pet igrača gdje svaki igrač može postati demon koji će pokušati ubiti ostatak ekipe. Cilj zaposjednute osobe je da ubije preostale igrače, dok je njima cilj skrivati se po mračnoj šumi u nadi da će preživjeti noć. Demona neće biti moguće ubiti klasičnim sredstvima, a ima i posebne sposobnosti poput penjanja po drveću, no osim čekanjem danje svjetlosti, moguće ga je pobijediti i aktivacijom svetišta koja će u svakom multiplayer meču biti raspoređena nasumično po golemoj, otvorenoj mapi.

Opis igre na Steam Greenlightu otkriva još neke zaista zanimljive ideje – poput toga da će igrači koji nisu zaposjednuti moći koristiti video pozive na mobitelima kako bi locirali jedni druge na mapi. Glasovna komunikacija će biti moguća kroz pozicijski voice chat, čime će tim nezaposjednutih moći odvlačiti pozornost demona. Kada demon nekoga dohvati i ubije, njegova ili njezina duša će se odvojiti od tijela u obliku svjetleće kugle kojom će pali igrač moći kontrolirati kako bi osvijetlio put preostalim igračima, uputio ih na poziciju demona ili na svoje mrtvo tijelo koje ostali igrači onda mogu i oživjeti.

Sve u svemu, obećavaju nam najstrašniju virtualno iskustvo skrivača u multiplayer gamingu. Prvi trailer je tu da vam pokaže malo gameplaya iz vrlo rane pre-alpha faze razvoja igre. Ako vam se sviđa što ste pročitali i vidjeli u traileru ne zaboravite ostaviti svoj glas na Steam Greenlightu.

Komentari (3)

  • Numeron007

    28.04.2015 - 19:15

    Zvuci obecavajuce.

  • Vailent

    28.04.2015 - 19:57

    ja ne volim ovakve igre,al ih podržavam i ovo će bit super igra za one koji vole horro igre

  • Erebus

    30.04.2015 - 19:43

    volim zanr tako da cu probat ovo, ali cini mi se da nakon 5 rundi ce mi dosadit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?