HCL.HR

Developer igre Pokemon GO narugao se igračima koji ne žele izaći van iz kuće

Zoran Žalac 25.04.2023.   •   5 komentara


Razvojni studio Niantic Labs brzo je povukao objavu na Twitteru kojom se činilo da su se narugali igračima koji bojkotiraju njihov Pokemon GO.

Službeni Twitter profil tvoraca hit igre Pokemon GO nedavno je objavio pomalo nepromišljenu stvar. U nekom pokušaju šale napisali su kako 100% publike pozitivno ocjenjuje izlazak iz kuće te tome dodali oznaku #getoutside.

Poruka je djelovala kao ruganje igračima koji su tjednima ranije odlučili bojkotirati Pokemon GO nakon što je igra dobila promjene kojima Niantic želi motivirati ljude da izlaze van iz kuće kako bi igrali tu igru.

Izvorno je igra bila zamišljena tako da igrači moraju biti prisutni stvarnom svijetu kako bi skupili pokemone i sudjelovali u aktivnostima s drugim igračima. Međutim, to se djelomično promijenilo za vrijeme pandemije te su uvedene opcije svojevrsnog igranja na daljinu. To je igru učinilo zabavnijom igračima koji ne žive u velikim sredinama (tj. izvan gradova), a oni se sada osjećaju zakinuto jer im Niantic ograničava tu zabavu namjerom da igru vrati na stari princip igranja.

U tom je pogledu poruka #getoutside mnogima zvučala bezobrazno, tj. moglo ju se protumačiti kao ignoriranje pravog problema u tome što izlazak iz kuće u Pokemon GO ne daje isto iskustvo onome tko je na selu i onome tko je u gradu.

Nimalo iznenađujuće, iz Niantica su ovime dodatno razljutili igrače pa je objava vrlo brzo uklonjena s Twittera. 

Komentari (5)

  • AngryMosquito

    25.04.2023 - 10:35

    Neznas dal su gameri gori ili nasi hajdukovci,nesmijes nikom nis rec a da se ne uvredi…

  • Mogvaj

    25.04.2023 - 11:44

    Niantic je poduplao cijenu itema koji se koristio za raid od doma. Onda su stavili makimum od 5 raidova na dan. Pa su nerfali bonuse koje dobiješ. Pa su ograničili koje eventove možeš remote raidat. Nakon što su učinili sve u svojoj moći da zagorčaju život F2P igračima i ljudima koji si ne mogu priuštiti da izgube pola dana na igru sve su to opravdali glupim argumentom “Ma mi samo želimo da ste vi više vani”.
    Članak je mogao biti bolje napisan jer ispada da je Niantic netko tko promovira zdrav život, a zapravo je svaka odluka donesena s ciljem “muzanja” igrača za svaku lipu.

    • AngryMosquito

      @Mogvaj, 25.04.2023 - 13:59

      Kaj su oni jedini koji tak delaju? Barem izgovor dobar imaju,pogotovo ako je usa ili cajna u pitanju….

    • Mogvaj

      @AngryMosquito, 25.04.2023 - 20:32

      Evo ja igram druge free to play igre pa nitko nije ništa slično napravio. Po tvojoj logici zato što je CoD dodao Pay 2 Win skinove, mi se ne bi trebali žaliti kada to naprave i drugi.

  • KhorneFlake

    25.04.2023 - 15:36

    Ovo mene prozivaju nešto? A još se oporavio nisam što mamac sada radi samo ako se šeta, umjesto da se pojavljuju sami dok sjedim i češem zadnjicu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?