HCL.HR

Pokemoni su prošle godine doživjeli poslovni porast od 2500%

Juraj Bevandić 01.06.2017.   •   0 komentara


Tko god misli da 2016. nije bila godina Pokemona grdno se vara, jer je Pokemon kompanija iz brojnih uspješnih prihoda zabilježila poslovni porast od čak 2500 posto.

Pokemon zarada

Japanski tržišni analitičar Dr. Serkan Toto na objavio je na svom blogu zamijećen ogroman porast prihoda The Pokemon Company u protekloj fiskalnoj godini. Naime, njihova čista zarada iznosi 143.3 milijuna dolara što je 26 puta više nego prijašnje godine kada su zaradili svega 5.6 milijuna dolara.

The Pokemon Company nije firma u javnom vlasništvu, pa nemaju obavezu javno objavljivati svoje podatke i ne znamo koliki je udio prihoda dobiven iz kojeg prozivoda, ali prošle godine se Pokemon Sun i Moon prodavali k’o ludi, a vjerujemo da vas ne moramo podsjećati na Pokemon GO fenomen koji je pokorio čitav svijet.

Zanimljivo, developer Pokemon GO aplikacije Niantic je otkrio kako su popularne lokacije poput McDonald’s restorana plaćali developerima ugrubo 0.50 dolara po posjetitelju kako bi bili istaknuti na Pokemon GO karti. Time bi privukli brojne posjetitelje motivirane nagradama u igri, a TechCrunch je izračunao da su primjerice samo McDonald’s restorani u Japanu dnevno developerima za tu uslugu plaćali između jednog i tri milijuna dolara.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?