HCL.HR

Postavljen je novi svjetski rekord u brzom prelaženju Super Mario Brosa

Zoran Žalac 31.07.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Speedrunner pod nadimkom Kosmic nastavlja obarati vlastite rekorde u igri Super Mario Bros., a sada se jako približio nečemu što je do sada bilo nezamislivo.

Rekordi u brzom prelaženju Super Marija ponekad mogu biti zbunjujući jer imaju nekoliko kategorija. U kategoriji Any% svjetski rekord postavljen je zadnji put 2018. godine i iznosi 4 minute, 55 sekundi i 796 milisekunde. U kategoriji zvanoj Warpless svjetski rekord postavljen je jučer, a iznosi 19 minuta i 555 milisekundi.

Warpless kategorija zahtjeva puni prelazak igre, bez korištenja warp zona i preskakanja nivoa, ali izuzev toga sve je dopušteno. Speedrunner pod nadimkom Kosmic trenutno je dominantni vladar ove kategorije jer mu je ovo već treći put da obara vlastiti rezultat koji je prethodno bio svjetski rekord. Ovoga puta završio je igru za 100 milisekundi brže te se dodatno približio nezamislivom rezultatu – prelasku igre u manje od 19 minuta.

Izgledno je da će i taj rezultat jednoga dana biti ostvaren jer je Kosmic bio na dobrom putu da to postigne, ali ga je Bowser udario te mu samim time pokvario planove. Speedrunner zbog toga nije bio sretan iako je po treći put u ovoj godini postavio novi svjetski rekord warpless kategorije.

Komentari (2)

  • Aldin219

    31.07.2019 - 15:54

    Je li još neko ima ponekad fazu kad non stop geda speedrunove igara na YouTubeu. Meni se desilo koliko hoces puta.

    • Hadvar

      @Aldin219, 31.07.2019 - 18:40

      Daaa.. Speedrun cijele elder scrolls fransize. Delicije

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?