HCL.HR

Postavljen je novi svjetski rekord brzog prelaska najbolje ocijenjene igre u povijesti

Zoran Žalac 16.07.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Novi speedrun rekord u igri The Legend of Zelda: Ocarina of Time postavio je Norvežanin Torje Amundsen.

Zajednica speedrunnera okupljena oko igre The Legend of Zelda: Ocarina of Time prošlog je tjedna svjedočila neviđenom rezultatu. Četiri godine nakon zadnjeg svjetskog rekorda u brzom prelaženju, jedan je igrač uspio završiti igru za 57 sekundi brže te je postao prvi čovjek kojemu je to pošlo za rukom unutar 17 minuta igranja.

Norvežanin Torje Amundsen s trona je skinuo Šveđanina Jodenstoneaa to je uspio koristeći optimalno kretanje i različite trikove za manipulaciju igrom. Naime, ovaj rekord postavljen je u Any% kategoriji u kojoj je dopušteno praktički sve, uključujući i korištenje propusta unutar igre.

Glavni trik kojim se prelazak igre ubrzava jest dobivanje boce magičnog napitka pomoću odgode sakupljanja predmeta zvanog Deku Nut. Dok su drugi speedrunneri navodnu bocu pokupili izvan početne regije, novi rekorder Amundsen do nje je uspio doći već u šumi Kokiri, što mu je uštedilo vrijeme i ubrzalo cijeli prelazak. Evo kako je to izgledalo:

Komentari (2)

  • KPsrna

    16.07.2019 - 14:53

    ovo mi je ko da na FM-u ubacim najbolje igrače u cibaliju, go to holiday i za 5 minuta u prvoj sezoni klempo odlazi u vinkovce… mislim čast na trudu, al da je sad nešto atraktivno,zanimljivo, zabavno i poučno ovo prolaženje izgledalo, nije… al rekord je rekord, kako onaj guinesov za razbijanje 142 jaja glavom, tako onda i ovo penjanje pa skakanje u provaliju, pa opet penjanje i skakanje u provaliju x10, zadnji boss ubijen ko građanin (ne opasnih namjera) san andreasa i eto rekorda..

  • Wolfman

    16.07.2019 - 15:15

    Nedavno je postavljen i novi svjetski rekord u 96-exits kategoriji Super Mario Worlda (1h 21m 57s 368ms). Zanimljivo je da je to vjerojatno zadnji rekord u toj kategoriji koji je probio punu minutu (dosadašnji rekord je bio 1h 22m 03s 080ms), tj. ispod jednog sata i 21 minute će teško ići, osim ako ljudi otkriju neki ogroman skip za koji se nije znalo do sada.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?