HCL.HR

Pretraživanje igara na Steamu opet je postalo brže i preglednije

Zoran Žalac 22.04.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Iz eksperimentalne faze izašao je novi meni na Steamu koji olakšava navigaciju i pretraživanje igara po žanrovima, temama i funkcionalnostima.

Na Steamu se u ponudi nalazi više od 50 tisuća igara i taj broj raste iz dana u dan. S tim rastom sve je veći problem vidljivosti i pravi je izazov ponekad pronaći nešto za sebe. Prethodnih godina Valve je tome pokušavao doskočiti raznoraznim trikovima i filtriranjem pretraga.

Prošle godine eksperimentalno su lansirali novi meni za pretragu koji uključuje “New & Noteworthy” sekciju te detaljniju podjelu prema kategorijama. Sada te dvije stvari više nisu eksperimentalne nego su postale stalni dio Steama za sve njegove korisnike.

Kakva je točno korist od njih? Što se tiče New & Noteworthy sekcije, kroz nju možete brzo doći do liste najprodavanijih igara, liste nedavno ažuriranih naslova, nadolazećih hitova, svježih stvari i aktualnih popusta. Kroz nove kategorije dobivate jednostavniji pristup ne samo žanrovima već i temama igara – ako vas npr. zanimaju Pixel & Retro igre, ili pak 18+ kategorija, postoji sada kategorija za to. Postojala je i prije – ali sada se brže dolazi do nje.

Nadalje, kroz ovaj meni lakše se dolazi i do specifičnih stvari poput demo verzija, soundtrackova, VR igara, igara za kontroler, early access naslova i sl. E sad – s obzirom da je žanrova, tema i drugih kategorija ovdje jako puno, upitno je koliko će sve to biti preglednije. No, to će pokazati glas korisnika tijekom vremena.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • GTA222

    22.04.2021 - 12:32

    Još gledam nešto mi je stranica od Store drugačija od uobičajenog 😂.

  • Rinma_1997

    22.04.2021 - 13:27

    Zanimljivo, evo baš kada sam ušao nešta drugačije. Supač.
    Možda nađem nešta drugo osim FPS igara koje igran nonstop, uglavnom hvala na informaciji.
    Ugodan dan.

  • Agent

    22.04.2021 - 14:05

    Malo izgled drugačiji,ali bez veće razlike,dosta nepotrebno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?