HCL.HR

Priznajte si da ste oduvijek željeli simulator života u akvariju

Pero Mlinar 28.12.2018.   •   1 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene, prezentirane ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

CREATURA

Razmislite samo koliko se kompleksnih bioloških procesa odvija u nečemu banalnom kao što je, primjerice, akvarij s tri ribice i dvije alge. Većina igara u kojima se igramo boga naglasak stavljaju na makroprocese – svjetovi u njima su ogromni, populacije živih bića brojne. U Creaturi čitav je svijet jedan akvarij. Ali, vrag je, naravno, u detaljima – stupanj razrađenosti u ovoj igri trebao bi biti nevjerojatan. Primjerice, pri parenju riba potrebno je dobro proučiti čitavu njihovu genetsku strukturu te odrediti što to znači za njihovo potencijalno potomstvo. Ne znam što reći više od toga.

IRON HARVEST

Iron Harvest već duže se nalazi na Kickstarteru, a imao je i jednu probnu verziju. Njegovi tvorci se međutim znoje i napinju do maksimuma te na ovome RTS-u te rade žešće od dieselpunk ratnih strojeva iz igre. U posljednje vrijeme nema puno zanimljivih strategija ovoga tipa, a Iron Harvest trebao bi imati sadržaja napretek – mogućnost dalekometnog ratovanja, borbu prsa o prsa, hrpu raznovrsnih mašina spremnih za pokolj… Grafički igra izgleda itekako solidno, a osim kampanje za jednoga igrača i kompetitivne mrežne igre nudi i mogućnost udruživanja do četiri igrača.

OUTWARD

Iako čisto s tehničke strane ova igra izgleda kao mlađi bratić nekog prastarog Gothica, konceptualno je očito itekako zanimljiva kad je spominjemo. Slično kao u Kingdom Come: Deliverance, protagonist Outwarda ujedno nije i junak, nego tek putnik i patnik koji nastoji preživjeti u okrutnom fantastičnom svijetu. Opasna bića najmanji su njegov problem. Glad, hladnoća, žeđ i nedostatak resursa mogu vas dokrajčiti na svakom koraku pa ono, snađite se kako znate. Ako tražite RPG s naglaskom na elementima preživljavanja, a tehničke nedorečenosti možete tolerirati – ovo bi mogao biti naslov koji vrijedi provjeriti.

HYLICS 2

Serijal Hylics nekakav je apsurdistički eksperiment u kojemu glinene lutke pričaju nasumično generirane stvari, bore se iz prvog i trećeg lica te skaču po nadrealističkim levelima dok nitko zapravo ne zna što se točno tu događa. Unatoč tom ne posebno uvjerljivom opisu, prvi je naslov bio mali hit, pravi dragulj na indie sceni te kao takav skupio brojne pozitivne kritike. Netradicionalno pripovijedanje često je označivano najjačom točkom Hylicsa. Njegov nastavak izlazi na ljeto 2019., a očekivanja su, naravno, visoka.

Komentari (1)

  • BoneDigger

    29.12.2018 - 01:48

    Mislim da trebati bolji naslov za ovaj clanak.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?