HCL.HR

Prodaja Nintendo Switcha usporava, ali mogla bi sustići prodaju PlayStationa 4

Zoran Žalac 04.11.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Nintendo je objavio prodajne rezultate svoje konzole i igara u periodu od sedmog do desetog mjeseca, te otkrio blaži pad interesa za konzolom.

Nintendo je zaključno s 30. 9. 2021. isporučio ukupno 92,87 milijuna primjeraka Switch konzole. U periodu od sedmog do desetog mjeseca ove godine prodali su 3,83 milijuna konzola, što je za 34% manje nego u istom razdoblju prošle godine. Isto tako je prodano 6,3% manje igara za Nintendo Switch nego prošle godine.

Ovo su prvi znakovi opadanja prodaje za Nintendo Switch, ali vjerojatno nisu alarmantni za japansku tvrtku. Ovo je tromjesečje pokrivalo period u kojemu Nintendo još nije lansirao novi OLED model konzole, ali su kupci uglavnom znali da taj model stiže pa je to vjerojatno utjecalo na nešto nižu prodaju.

Nintendo u širem kontekstu ipak može biti zadovoljan jer je Switch na dobrom putu da nadmaši rekordni rezultat Nintendo Wii konzole koja je u svom životnom ciklusu bila prodana u 101,63 milijuna primjeraka. Samo je pitanje vremena kad će Switch postati najprodavanija Nintendova kućna konzola.

S druge strane, postoji izgledna šansa da bi Switch sljedeće godine mogao prestići i PlayStation 4 konzolu. Usporedbe radi, prodaja PlayStation 4 konzole od prošlog se tromjesečja bilježi u stotinama tisuća primjeraka, dok je Switch još uvijek na milijunima. Trenutno je razlika između te dvije konzole u otprilike 23 milijuna isporučenih primjeraka.

Komentari (7)

  • Veles

    04.11.2021 - 12:35

    Da li iko od pristunih ima ovo čudo? Vrijedi li?

    • Filip Jakus

      @Veles, 04.11.2021 - 14:11

      Imam ga ja od prvog dana. Mogu reći da sam super zadovoljan sa konzolom i sa igrama. Da se razumijemo Nintendo je klasa za sebe, znači uspoređivati Switch sa PS i XBoxom nema smisla. Jedina mana je drift na onim malim kontrole ruma,ali u mojem slučaju nije problem pošto 90% vremena igram na TVu sa Pro controllerom

    • moordrak

      @Veles, 07.11.2021 - 02:23

      Switch je Switch, konzola sa posebnim eko-sustavom igara i dodatne opreme. Nintendo nudi fantastične igre koje ćeš najbolje doživjeti na njihovoj platformi. Kao i svaka konzola, Switch ima svojih prednosti i mana, no ako nikada nisi igrao ništa od onoga što nudi Nintendo, čekaju te stotine sati dobre zabave.

  • Wolfman

    04.11.2021 - 12:35

    Kriva ti je informacija Zorane. U prošlom kvartalu je prodano 3.83m, a 8.28m je brojka za prošla dva kvartala zajedno, tj. zadnjih 6 mjeseci.

  • Tony Ghost 1811

    04.11.2021 - 16:14

    Dali se moze na ovom cudu igrat one stare super mario igre?

    • Saren

      @Tony Ghost 1811, 04.11.2021 - 16:43

      Ovisi na koje mislis. Recimo Super Mario Bros iz 85-te, te ovi sa N64 itd sada mogu no imaj na umu da im moras placati mjesecnu/godisnju pretplatu da bi imao pristup tim igrama. Problem doduse sa N64 na Switchu i ostalim starijima sada “novo” dodanim Nintendo konzolama na Switchu tj. emulaciji jest taj da se igre ne izvode bas najbolje i postoje problemi. Tako da i to treba imati na umu.

  • Oblakoder

    04.11.2021 - 16:50

    Sta reci za Nintendo Switch, od prognoza da ce biti najveci neuspeh Nintenda gori cak i od Wii U dogurao je dotle da se sada dikutuje kako ce nadmasiti prodaju PS4, stvarno fascinantno. Genijalan koncept, najbolje ekskluzive…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?