HCL.HR

Neki od najpoznatijih svjetskih Hearthstone igrača stižu u Zagreb na veliki turnir

Igor Belan 17.12.2016.   •   5 komentara


Na Zagreb Gaming Arenu dolaze se natjecati neki od najvećih pro igrača svjetske Hearthstone scene i boriti se za 10 000 eura, a s njima dolaze i svjetski poznati casteri. Evo koga tamo možete očekivati.

Na sam početak sljedeće godine, 2. i 3. siječnja, u Zagreb će sletjeti neki od najpoznatijih profesionalnih igrača Hearthstonea. S ciljem da u novu godinu uđu bogatiji za par tisuća eura, doći će se natjecati na Zagreb Gaming Areni, jedinstvenom esports događaju u Areni Zagreb gdje će se osim 10 000 eura vrijednog turnira u Hearthstoneu održati još i bogati turniri u League of Legendsu, Overwatchu i Fifi 17.

Dok ovo pišemo odigrava se treći i posljednji kvalifikacijski turnir u Hearthstoneu koji će najbolje igrače odvesti na to 10 000 eura vrijedno finale Zagreb Gaming Arene. Na kvalifikacije su se mogli prijaviti svi zainteresirani igrači (dobili smo prijave iz više od 30 zemalja diljem iz cijelog svijeta), a oni koji na kraju prođu do finala u Areni imat će priliku pokazati što znaju protiv profesionalnih igrača od kojih su neki dosad zabilježili velike uspjehe igrajući Hearthstone po najvećim svjetskim turnirima.

Takva klasa igrača i bogat nagradni fond privući će oči zaljubljenika u Hearthstone diljem svijeta na livestream turnira 3. siječnja, a mečeve će komentirati tri poznata castera. Evo o kojim igračima i casterima se radi.

PROFESIONALNI IGRAČI

Adrian “Lifecoach” Koylifecoach

Lifecoach je bivši profesionalni igrač pokera, a traniziciju u svijet Hearthstonea napravio je poprilično glatko osvojivši izuzetno mnogo visokoprofilnih turnira. Svoju karijeru na Hearthstone sceni počeo je graditi kao jedan od najboljih ladder igrača gdje je sa svojom iteracijom Sunshine Huntera u Naxxramas eri bio istovremeno broj jedan na NA i EU serverima, uz toliko velik MMR da ga do kraja sezone nitko nije prestigao. Poznat kao izuzetno dobar taktičar i analitičar, svoje gameove i deckove uvijek pretvara u brojke te s lakoćom rješava većinu mečeva, iako svaki potez koristi maksimalno vrijeme čime je zaradio nadimak ropecoach.

thjissThijs “Thijs” Molendijk

Thijs je jedan od najuspješnijih i najdosljednijih igrača Hearthstonea u povijesti. Nastupio je na mnogo velikih turnira i ostvario zaista velike rezultate – čak dvije godine za redom nastupao je na Blizzconu, najprestižnijem Hearthstone turniru na svijetu. Svojim livestreamovima okuplja veliku publiku na Twitchu koja budno prati svaki njegov pokret, a osim prestižnih titula može se pohvaliti i velikim novčanim iznosima osvojenima u dosadašnoj karijeri.

Dima “Rdu” Radurdu

Rdu je većini poznat kao Dreamhack master jer dosada ima najviše osvojenih Dreamhackova, no tu je i niz ostalih poznatih turnira gdje je Rdu bio u elitnom društvu među četiri najbolja igrača. Većinu pažnje posvećuje perfekcioniranju svojih deckova što mu je od iznimne važnosti – poznat je i da voli pričati o svakom decku satima. Iako je jedan od najmlađih igrača na pro sceni, na Hearthstone turnirima u svojoj karijeri već je osvojio preko 100 000 američkih dolara.

Jan “SuperJJ” Janßensuperjj

Mehanički izuzetno jak igrač koji uvijek ostavlja dojam sigurnosti u svoje turnirske sposobnosti u javnim nastupima budući da satima dnevno neumorno vježba s deckovima koje priprema za turnire. Kraće je vrijeme pod svjetlima reflektora na profesionalnoj sceni, no u samo godinu dana završio je u samom vrhu preko 10 velikih Hearthstone turnira.

PROFESIONALNI CASTERI

Jakub “Lothar” Szygulski lothar

Nakon što je karijeru započeo kao igrač Planetkey Dynamicsa, ubrzo je napustio tim te mu je ponuđena pozicija kapetana u Nihilumu, gdje je morao sastaviti uspješan lineup. Taj identičan lineup je danas pod okriljem G2 esportsa i slovi za najjači Hearthstone tim na svijetu. Lothar je u međuvremenu ostvario par dobrih rezultata na manjim eventima te se većinom posvetio komentiranju u kojoj ulozi ćemo ga gledati i u Zagrebu.

Simon “Sottle” Welch sottle

Iako je nastupao samo na dva offline eventa ubrzo je pronašao svoju strast prema komentiranju te se u upravo ove godine potpuno okrenuo castanju Hearthstone turnira. Bio je dio talent lineupa na svim bitnijim eventima u Hearthstonu, od IEM-a do HCT-a od strane Blizzarda. Sa svojim velikim iskustvom i bogatim znanjem o igri koje seže do korijena njenih mehanika nema sumnje da je Sottle jedan najboljih europskih HS komentatora.

Alexander “Raven” Baguley raven

Raven je još jedan vrlo dobro poznati britanski komentator, kao i kolega Sottle, koji je također nakon kraće karijere pro igrača prebacio fokus na komentiranje, odnosno casting. Iznimno dobro pozna igru i nastupao na mnogo većih evenata u 2016. godini poput PGL Tavern Talesa, kao i na HCT preliminariesima te season Championshipovima.

KAKO POSJETITI EVENT?

Početak programa oba dana Zagreb Gaming Arene je u 10:00 sati, a cijena za dvodnevnu ulaznicu iznosi svega 50 kuna. Sve informacije o kupnji ulaznica potražite na službenoj stranici eventa ili se zaputite direktno na ticketshop.hr! Naravno ulaznice su u prodaji i u Tisak Media, a sve lokacije diljem hrvatske možete pronaći ovdje.

Komentari (5)

  • GameWorior

    18.12.2016 - 01:34

    Ajmo igrači i neka najbolji pobjedi?.

  • Mademoiselle

    18.12.2016 - 11:39

    Eh, što nisam u Zagrebu, ne bih ovo propustila nizašta. Šmrc šmrc

  • Zyron

    18.12.2016 - 11:52

    Jedva čekam 🙂

  • LudiGamer

    18.12.2016 - 15:44

    Igore,imam jedno pitanje.Što ti misliš,dali igre poput Overwatcha i Paladins-a postaju popularnije od MOBA igara poput League of Legeds,Dota 2,Smite…

    • Igor Belan

      @LudiGamer, 18.12.2016 - 17:45

      Pa i ne vidim baš da postaju popularnije od MOBA – jednostavno sve ima svoju publiku, ali mogu reći da takve vrste hero shootera poput Overwatcha imaju dobar potencijal u esportsu svakako, što već i pokazuju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?