HCL.HR

Project Ukulele je spiritualni nasljednik Banjoo-Kazooie igara

Zoran Žalac 16.03.2015.   •   3 komentara


Razvojni tim Rare možda više ne radi odlične igre kao u svoje zlatno doba, no njegovi bivši zaposlenici okupili su se na projektu koji uz Kickstarter namjerava proslaviti žanr 3D platformera.

Dok je devedesetih godina surađivao s Nintendom, razvojni tim Rare Ltd. imao je svoje zlatno doba u kojemu su nam dostavili klasike kao što su Donkey Kong Country, Battletoads, Killer Instinct, GoldenEye 007, Banjo-Kazooie i drugi. Početkom ovog stoljeća pod Microsoftom ih je zapala nekakva zla kob pa im je od tada najuspješnija igra bila Viva Piniata. Banjo-Kazooie pokušali su vratiti 2008. godine, no tada su tim već napustili brojni zaposlenici i to jednostavno više nije bilo to. Danas je Rare sasvim drugačiji studio i nitko se više ni ne nada nečemu posebnome od njih.

Međutim, bivši zaposlenici Rarea, oni iz zlatnog doba studija, okupili su se u malom timu Playtonic te nam pripremaju nešto uzbudljivo. Naime, njihov projekt pod imenom Ukulele upravo je najavljen kao 3D platformer koji će biti spiritualni nasljednik Banjo-Kazoouie serijala. Doduše, igra još nije u punoj produkciji jer će se financirati putem Kickstarter kampanje koja je planirana za svibanj ove godine. Međutim, po riječima developera njezin izlazak neće ovisiti o toj kampanji već će prikupljena sredstva poslužiti samo za proširivanje izvorne ideje za igru.

A ta ideja je, između ostaloga, i stvaranje početnog naslova koji bi nam predstavio likove od kojih bi svaki imao potencijal da jednoga dana dobije svoju igru. Poznato je da će igra žanrovski biti smještena među 3D platformere, a kako navode developeri, imat će mnoštvo predmeta za skupljanje, mnogo posebnih poteza za naučiti te prekrasnih svjetova koje nećemo samo istraživati, već i proširivati.

Definitivno nam zvuči interesantno, tako da ćemo se sada prepustiti maštanju. Ako smatrate da svijetu fali 3D platformera, slobodno nam se pridružite.

Komentari (3)

  • uzyuss

    16.03.2015 - 19:42

    a kukulele

    • Lopov

      @uzyuss, 17.03.2015 - 20:15

      Projekt Kukulele.

  • l)oolvl

    16.03.2015 - 23:47

    nadam se da će im poći za rukom, zaista su imali puno bisera s Nintendom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?