HCL.HR

Project Winter je šarmatna igra o preživljavanju i izdaji

Hrvoje Smoljić 01.02.2019.   •   3 komentara


Zaglavite li usred snijegom okovane pustoši, zadnje što vam treba je briga da će vas prijatelj izdati zbog komada mesa. Project Winter uzima tu brigu i stavlja je u centar svog gameplaya.

Ne postoji singeplayer iskustvo koje može zamjeniti napetost potencijalne izdaje ljudskog suigrača. Brojne survival igre već zorno dočaravaju na što je čovjek spreman kad mu je egzistencija u pitanju i dok je okretanje protiv sugirača u njima pretežito opcionalno – u Project Winter se pretvara u glavni izvor zabave i punokrvnu mehaniku.

Igra će baciti vas i još sedam igrača u sniježnu pustoš gdje morate surađivati kako bi preživjeli. To podrazumijeva borbu protiv divljih životinja, skupljanje resursa te izradu opreme kako bi u konačnici pobjegli. Originalni zaplet je što će u svakoj igri dva igrača biti izdajnici kojima je cilj spriječiti ostale u tom naumu.

Čini se kako će komunikacija biti ključna za uspjeh bilo koje strane. Tako igra podržava glasovni chat s igračima u okolici, razne ekspresivne animacije, walkie talkije i slično kako bi koordinirali svoje preživljavačke (ili izdajničke) aktivnosti. Svaka igra će nesumnjivo biti napeta igra mačke i miša prepuna optužbi, tankih živaca, ali i hrpe smijeha. Igra stiže u Steam Early Access 7. 2., ali ćete ju i prije toga imati prilike isprobati unutar otvorene bete koja traje od 1. do 3. 2. 

Komentari (3)

  • MarkoCRO_

    01.02.2019 - 16:52

    okey igra igra sam je na steam

  • l)oolvl

    02.02.2019 - 01:27

    kad bi barem developeri vrijeme za razvoj coop igara preusmjerili na razvoj kvalitetne umjetne inteligencije

  • Zoran Žalac

    02.02.2019 - 09:38

    Zanimljiva ideja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?