HCL.HR

MediEvil za PlayStation 4 sadrži emulator za PS1 igre

Zoran Žalac 20.07.2020.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Pronađen je način kako pokrenuti igre za PlayStation 1 konzolu na PlayStation 4 konzolu. No, trenutno to baš i nije iskoristivo ni praktično.

Prerada akcijskog platformera MediEvil za PlayStation 4 prošle je godine sadržavala svojevrsni easter egg koji se otključao izvršavanjem 19 posebnih izazova. Tada se u preradi igre otvara mogućnost igranja originalnog MediEvila iz 1999. za prvu PlayStation konzolu. Kako je to bila skrivena mogućnost, na to se nije obraćalo mnogo pozornosti. No, sada je modder Lance McDonald otkrio jednu interesantnu stvar.

Naime, MediEvil iz 2019. u sebi zapravo sadrži emulator za igre s prve PlayStation konzole. I uz neke zaobilazne puteve, moguće je preko tog emulatora pokrenuti neke druge igre za PS1 na PS4 konzoli.

Bila bi to ogromna vijest da je Sony takvo što omogućio čak i zaobilaznim putem, ali se ispostavilo da taj emulator u MediEvilu nije optimiziran ni namijenjen za druge igre. Neke je, poput Silent Hilla, moguće pokrenuti i igrati s određenim grafičkim artefaktima, dok se druge igre, poput Syphon Filtera, uopće ne daju ni pokrenuti.

Razlog zašto je ovo uopće interesantno jest taj što je PlayStation 4 bio i ostao prva PlayStation konzola koja uopće nije imala podršku za igre s prve generacije PlayStationa. Doduše, vrijedi napomenuti da je softverska emulacija na PS4 konzoli službeno podržana, ali samo za pojedine igre iz ere PlayStation 2 konzole.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • playbox124

    20.07.2020 - 12:39

    Ps5 kupujem odmah ako najave ps1 BC. Previse nostalgije.

    • Masterchief

      @playbox124, 20.07.2020 - 13:35

      Nije jednostavnije samo skinuti emulator? Ja sam koristio na PC-u PS1 emulator za Crash 1, 2, 3 i CTR i super je radio, a i besplatan je.

    • playbox124

      @Masterchief, 20.07.2020 - 13:46

      Znam, i ja sam ali jednostavno imas neki drugačiji filing zaigrat na konzoli. Ps1 igre na storu bi bile(po meni) ful jeftine a i neda mi se zajebavat sa romovima. Nisam pc guy, sta je ironicno jer radim u servisu za laptope hahaha odbojni su mi windowsi, i opcenito pc

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?