HCL.HR

Quake 4 vratit će se u poboljšanom izdanju

Zoran Žalac 04.07.2022.   •   3 komentara


id Software trenutno testira verziju Quakea 4 koja će se pojaviti na Game Passu, a navodno će sadržavati poboljšanja u odnosu na verziju sa Steama.

Quake 4 je igra stara 17 godina, a ujedno i zadnji Quake sa single-player kampanjom. Premda nije bio slavan u istoj mjeri kao i njegovi prethodnici, čini se kako mu developeri planiraju udahnuti novi život. Trenutno je igra besplatna u sklopu programa Xbox Insider i korisnici mogu testirati verziju koja će se pojaviti na Xbox Game Passu.

Kako kažu korisnici koji su testirali Quake 4, radi se tu o tehnički poboljšanoj verziji igre u odnosu na verziju koja se prodaje na Steamu i GOG-u. Naime, Quake 4 je zaključan na 62 fps, a igrači moraju forsirati grafičke postavke kroz konfiguracijsku datoteku da bi igru igrali u punoj kvaliteti na današnjim grafičkim karticama. To bi novom verzijom trebalo biti popravljeno.

Povratak Quakea 4 mogao bi biti najavljen sljedećeg mjeseca, kad se održava konvencija QuakeCon. Moguće je isto tako da ćemo ondje dobiti i najavu potpuno nove igre u Quake serijalu, s obzirom da studio id Software radi na novom projektu još od početka 2020. godine.

Komentari (3)

  • 312AE

    04.07.2022 - 11:31

    Joj,da bar dobijemo novi Quake s singleplayerom ,želim si to još od Doom-a 2016! Poboljšanje 4 isto može

  • KhorneFlake

    04.07.2022 - 18:06

    Ekstra, u par navrata sam na rasprodajama razmišljao o kupovini Q4, ne mogu da vjerujem da ima 15-16 godina kako sam je igrao poslijednji put… Ispeglana verzija za zagrijavanje pred potencijalno novu igru je dobrodošla.

  • brlja

    05.07.2022 - 21:26

    Zasto ne naprave quake single player? I doom i wolfenstein se isplatio…isplatilo bi se i ovo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?