HCL.HR

Quantum Error je kozmička horor pucačina koja stiže na PS5, ali i na PS4

Hrvoje Smoljić 28.03.2020.   •   5 komentara


Polako, ali sigurno saznajemo sve više igara koje stižu na nadolazeći PS5, a u ovom slučaju se radi o pucačini s elementima popularnog kozmičkog horora.

TeamKillMedia je maleni nezavisni studio koji se odlučio specijalizirati za horor igre. Ne tako davno na Steamu je izašao njihov prvijenac u obliku srednjovjekovnog horora iz prvog lica imena Kings of Lorn: The Fall of Ebris. Unatoč osrednjim ocjenama i brojnim bugovima, pozitivne kritike išle su na račun atmosfere, vizuala i priče nalik Dark Soulsu. To je nešto što će tim, u nešto futurističnijem okruženju, pokušati ponoviti s igrom Quantum Error.

Kada netko spomene kozmički horor, teško je ne posmisliti na svjetski poznata djela H.P. Lovecrafta. Iako zasad nema govora oslanja li se igra službeno na tu mitologiju, kratak trailer prikazuje kako mu je ona očiti uzor. Radnja se odvija u 2109. godini, a čini se kako ćemo igrati ulogu vojnika u tajnom postrojenju gdje su stvari pošle po zlu. Naravno, s obzirom kako se rad o pucačini, za očekivati je sukobe s bizarnim bićima, ali i kojekakve sekvence gdje je primarni neprijatelj strah od nepoznatog.

Zasad nema govora o službenom datumu izlaska, ali znamo kako igra stiže na PS4, ali i PS5 te kako je rađena u Unreal Engineu. Nadamo se samo kako će konačan proizvod biti ispoliraniji nego što njihova prošla igra, ali i trailer daju naslutiti.

Komentari (5)

  • Apocalypse4987

    28.03.2020 - 19:46

    Vatrogasci sa arhaičnim sačmaricama protiv svemirskih prikaza? Prodano!

  • Dick Johnson

    28.03.2020 - 20:48

    Podsječa me na Doom 3.

  • Lazy

    28.03.2020 - 21:19

    Bogme obećavajuce…

  • ck7

    28.03.2020 - 23:36

    Ovo me malko podsjetilo na Area 51 igru, ne bih se žalio prerade, remastera čega već ne…are you listening internet

  • chocobo_047

    29.03.2020 - 09:08

    Kozmički horor? To će biti nešto poput Dead Space serijala? Ili ‘kozmički’ u naslovu znači da će se radnja događati na drugome planetu u dubokom svemiru?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?