HCL.HR

Raven Software preraspodijeljen?

Zoran Žalac 12.10.2010.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Danas se u opticaju pojavila neslužbena informacija da je Raven Software otpustio četrdeset zaposlenika, te se restrukturira u manji tim koji će raditi na DLC paketima.

Nedavno se šef Activisiona hvalio tvrdnjama kako ova izdavačka kuća poštuje razvojne timove pod svojim okriljem, te cijeni njihovu nezavisnost. Ako u obzir uzmemo aferu s Infinity Wardom, rekli bismo da takva izjava ne drži vodu, a sada dobivamo još jednu naznaku potpuno suprotne situacije u Activisionu. Naime, danas se u opticaju pojavila neslužbena informacija da je u Raven Softwareu otpušteno četrdeset zaposlenika, te se studio restrukturira u manji tim koji će raditi na DLC paketima za Call of Duty: Black Ops, te općenito DLC paketima za ostale igre.

Tim zaslužan za solidne naslove kao što su Quake 4, Wolfenstein i Singularity, ali i klasike poput Heretica i Soldier of Fortunea, tako će se nakon dvadeset godina postojanja ograničiti samo na nadogradnje tuđih igara. Prava šteta, no čini se da je takav ishod bio tek pitanje vremena – Wolfenstein je prošle godine zabilježio poražavajuće rezultate prodaje, a ni Singularity ovoga ljeta nije prošao ništa bolje.

Komentari (2)

  • Deadwalker

    12.10.2010 - 19:07

    Čini se da su momci izgubili neku viziju prilikom izrade novih igara. Dok se samo sjetim Jedi Knighta….fakat šteta :(((

  • Apocalypse4987

    12.10.2010 - 20:34

    x-man legends i ST elite forces…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?