HCL.HR

Redfall je usporedbom bliži Far Cryju nego Left 4 Deadu

Zoran Žalac 07.01.2023.   •   0 komentara


Developeri vampirske pucačine Redfall poručili su kako su usporedbe s Left 4 Deadom malo promašene jer igra više cilja na avanturu nalik Far Cryju.

Nadolazeća pucačina Redfall mnoge je igrače podsjetila na Left 4 Dead. Developerima iz Arkanea jasno je i zašto: igra je to u kojoj do četvero igrača puca na nemrtve protivnike. Međutim, developeri u intervjuu za Gamesradar navode kako Redfall ima više sličnosti s Far Cry 2 i Stalkerom nego sa spomenutom zombi pucačinom.

Umjesto linearnih misija kakve ima Left 4 Dead, Redfall je igra otvorenog svijeta u kojoj igrači sami diktiraju svoj tempo i mogu slobodno istraživati američki gradić u kojemu se igra odvija. Potvrđeno je da je struktura Redfalla takva da će se misije aktivirati u sigurnim bazama gdje se može razgovarati s NPC-jevima.

Iz Arkanea naglašavaju da će Redfall imati prostorno najveći svijet kojega su do sada napravili, ali će on i dalje biti manji za pojmove drugih igara otvorenog tipa, opet u usporedbi s Far Cry igrama. Potvrđeno je kako u igri neće biti vozila nego će svako putovanje po mapi biti pješke.

Nadalje, otkriveno je da će igra imati promjenjive vremenske okolnosti te da će se na mapi povremeno formirati oluje koje signaliziraju dolazak vampirskih bogova zvanih Rooks. Izmjena dana i noći također će radikalno mijenjati gameplay jer će vampiri postajati aktivniji tijekom noći. Igra će imati ukupno tri frakcije: vampire, kultiste i privatnu vojsku Bellwether Security. Svaka od tih grupa bit će međusobno zaraćena.

U igri ćemo moći birati između četiriju likova, a tijekom igranja njih nećemo moći mijenjati, bilo da igramo samostalno ili u društvu drugih igrača. U kooperativnom igranju neće biti restrikcija tko igra kojeg lika, tj. moguće je imati više istih likova u meču, ali je poželjno imati različite zbog efikasnosti njihovih sposobnosti. Igra će također nagrađivati ako što duže igrate s drugima te će likovima nakon nekog vremena dodati nešto zvano “Trust Buff”.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?