HCL.HR

Relativno nepoznat autor angažiran za scenarij Metal Gear Solid filma

Igor Belan 31.03.2015.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Snake i dalje dolazi na filmska platna pod okriljem Sony Picturesa, a za scenarij je angažiran relativno nepoznat britanski autor.

Dok su oči fanova Metal Gear Solid serijala uprte u datum izlaska The Phantom Paina i dramu oko potencijalnog odlaska Hidea Kojime iz Konamija nakon tog nastavka popularnog serijala, Sony Pictures i dalje aktivno radi na filmskoj adaptaciji franšize.

Kako otkriva Deadline, za scenarij filma angažiran je Jay Basu, javnosti relativno nepoznat britanski autor kojemu će ovo biti drugi veći studijski projekt nakon što ga je Universal Pictures angažirao da pomogne u ponovom lansiranju nekih od njihovih klasičnih filmova poput Frankensteina i Dracule. Basu također stoji iza slabo prihvaćenog ZF trilera Monsters: Dark Continent.

Metal Gear Solid film još uvijek nema ni službeni naziv, a kamoli datum izlaska. Prvi put je najavljen 2007. godine, no 2010. je stavljen u stanje mirovanja kada se producenti filma i Konami (čitaj: Kojima) nismo mogli dogovoriti kako pristupiti franšizi s filmske perspektive. Čini se da su te nesuglasice sada ispeglane, no javnosti i dalje nije poznato kako će se film povezati sa serijalom igara ni tko bi mogao tumačiti glavnu ulogu. Netko dovoljno nizak i spretan da stane pod prosječnu kartonsku kutiju, pretpostavljamo.

Kao što smo nedavno pisali, prema svemu sudeći Konami trenutno traži zamjenu za kreatora Metal Geara Hidea Kojimu jer žele nastaviti sa serijalom i ukoliko on napusti Konami kada izvrši ugovornu obvezu prema The Phantom Painu.

Komentari (4)

  • mili1985

    31.03.2015 - 13:30

    Ma trebali bi Kojimu uzeti i za scenarista i redatelja, bio bi kao dijete u slastičarnici 🙂

    • Resycler

      @mili1985, 31.03.2015 - 13:57

      Konami je vjerovatno i prekinuo suradnju s Kojimom zbog toga što im je dojadilo da im ozbiljne igre kao što je MGS režira dijete od 60 godina. Pa zaboga, tko još negativce u igrama naziva General Skullface? Mislim da nisam jedini kojem je ovo totalno nedopustivo. By by Kojima, odi radit za Nintendo…

    • drazensi

      @mili1985, 31.03.2015 - 14:25

      da je to jedina djetinjasta stvar u igri bilo bi odlicno 🙂

  • wyzard

    31.03.2015 - 15:24

    Nadam se da ga neće snimiti. Bilo bi najbolje da Metal Gear prestane s postojanjem nakon petice.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?