HCL.HR

RETRO DOZA #142 – Hugo: Quest for the Sunstones i Black Diamond Fever

Renato Pedišić 22.12.2014.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Hugo igara, ako niste znali, ima stvarno, stvarno puno, no mi ćemo se u ovoj dozici fokusirati na dvije igre vezane uz Hugo: Jungle Island serijal – Quest for the Sunstones i Black Diamond Fever.

Hugo igara ima mnogo – toliko mnogo da ih bez dubljeg istraživanja ne možemo sve prebrojati. Neke su bile vezane isključivo uz zemlje Sjeverne Europe (Hugo originalno potječe iz Danske), a neke su se našle i na našem tržištu. Ako se možete sjetiti, Hugo se igrao i putem telefona u dječjoj emisiji na HRT-u te je na neko vrijeme uzrokovao cijelu “hugomaniju” na ovim prostorima. Lik trola Huga je, nažalost, danas pomalo zaboravljen, no mi se nadamo ovom Retro dozom barem ga na kratko vratiti u centar pozornosti.

Kako smo rekli da je lik Huga bio osnova stvaranja sve sile raznih videoigara, mi ćemo ovim putem pažnju usmjeriti na samo dva naslova i to iz zasebnog serijala naziva Hugo: Jungle Island. Radi se o igrama Hugo: Quest for the Sunstones i Hugo: Black Diamond Fever, od kojih je prva izašla za PlayStation i PC, a druga za PS, PC, Game Boy Color i mobitele.

Hugo: Quest for the Sunstones izašao je 2000. godine za prije navedene platforme, a izradio ga je danski ITE Media. Žanrovski to je bio 3D platformer u kojem je Hugo trebao spasiti miroljubiv narod Kikuriansa od prijetećeg vulkana čija erupcija odgovara planovima zle vještice Scylle. Za spas Kikuriansa Hugo treba skupiti magično sunčano kamenje, ali mu misiju, kao i obično, stalno žele ukvariti Scyllini pomoćnici. Igra je jako dobro primljena u rodnoj Danskoj, dok je u svijetu pokupila nešto slabije, no i dalje pristojne ocjene.

Kako je Hugo: Quest for the Sunstones izgledao pogledajte u videu.

Hugo: Black Diamond Fever nastavak je ove igre prvi puta izašao 2001. godine, a kao izdavač umjesto studija ITE Media (ovoga puta samo u ulozi developera) postavio se Electronic Arts.

Igra je u biti izrađena u dvije inačice, budući da se ona za PC i PS igrala u trodimenzionalnom prostoru te je nalikovala Crash Bandicoot naslovima, dok je GBC verzija bila 2D platformer. Priča se opet odvijala oko sukoba Scylle i Kikuriansa, a zadatak Huga je osloboditi zarobljene Kikurianse koji za Scyllu moraju robovati i kopati mistične crne dijamante. Kao i prethodnik, i ovaj je naslov kod kritike i publike primljen relativno dobro. Inače, zanimljivost ove igre je ta da je igra na kutiji nosila samo naziv “Hugo”, bez podnaslova Black Diamond Fever.

Bacite pogled na gameplay iz Hugo: Black Diamond Fever kroz sljedeći video.

I tu završavamo s ovotjednom Retro dozicom. Sjećate li se vi neke Hugo igre? Da niste možda sudjelovali u onoj TV emisiji? Kao i obično, javite nam se u komentarima.

Za više retro gamerskog sadržaja provjerite naše ostale retro dozice i pridružite nam se u raspravama u retro gaming podforumu.

Komentari (1)

  • Ajlich

    16.10.2016 - 21:50

    PS1. Toliko lijepih uspomena na ovu igricu ……. Trazim da skinem na svoj PC ali uzalud.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?