HCL.HR

Retro Doza #166 – Mister Mosquito

Gregor Stojev 17.04.2016.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Uz ljetnu sparinu i konstantnu svrbež, PS2 klasik Mister Mosquito nam je prije 16 godina ponudio ulogu i perspektivu insekta kojega svi mrzimo.

mister-mosquito

Najluđi i najbizarniji naslovi u gaming vodama uglavnom nam dolaze iz Japana, a danas se vraćamo jednom takvom iz 2001. godine za PS2. Izvorno zvan “Ka: Yamada-ke No Natsu” (Mosquito: The Summer at Yamada Residence), zapadnjačka verzija imala je nešto kraći naziv – Mister Mosquito.

Kao što sam naziv predlaže, igrate u ulozi komarca kojemu je cilj isisati što više krvi od članova obitelji Yamada kako bi preživjeli nadolazeću zimu.

Što više krvi, a što manje šamara bile bi riječi koje dosta precizno opisuju ono što radite u ovoj igri, a tko bi rekao da uopće nije riječ o hororu ili da je život jednog malenog komarca ovako težak. U svakome levelu trebalo je napuniti određeni broj “kanistera” ljudskom krvlju, a što više sišete to vam komarac postaje deblji, teži i sporiji, čime raste i težina same igre.

Dok se bavite traženjem najslađih točaka za ispijanje crvene tekućine što život daje, trebalo je paziti i da vas “divovi” ne primijete kako ne bi pokupili ranije spomenuti šamar, a potrebno je i sktretati im pozornost aktivirajući razne predmete u okolini. Ukoliko im se nađete u vidnom polju započeo bi komičan okršaj u kojem se svima dizao tlak. Do kraja bi cijelu obitelj toliko iznervirali da bi se počeli okupljati na sastanke pripreme strategija potrebnih za gaženje tog malog prokletstva. Odnosno vas.

Mister Mosquito se redovito pojavljuje na Top 10 listama najbizarnijih naslova u gamingu, a u Japanu je u svome prvom tjednu izlaska bio i jedna od najprodavanijih igara, prodavši vise od 40,000 primjeraka u tom periodu. U ostatku svijeta nije vidio pretjerano velikog uspjeha te je tako nastavak “Ka 2: Let’s Go Hawaii” 2003. godine izdan isključivo u Japanu.

I da, znam da je jedan od levela bio u kupaonici, ali ne, njega nećemo ovdje priložiti. Jedan krug oko spavaće sobe u videu ispod trebao bi vam biti dovoljan da se upoznate s gospodinom komarcem pa ga slobodno sada za kraj pogledajte.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Alum

    18.04.2016 - 04:04

    To to igrao sam hahaha!!! U kupaonici!!! To!!! Znam da sam ženskoj htio iz sisa izvući krv hahhhhahah looool! To je ta igra!!! Sam kaj su joj sise bile ispod vode uvijek ?

  • don5pro

    19.04.2016 - 23:03

    Hahaha kakva fora:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?