HCL.HR

Romerova prababa je mafijaški boss u igri Empire of Sin

Zoran Žalac 23.08.2019.   •   0 komentara


Nekadašnji rockstar gaming industrije u svoju novu igru ubacio je vlastitu prabaku – i to kao neprijatelja kojega treba poraziti.

Period američke prohibicije jedan je od rijetko korištenih perioda u videoigrama. Veseli stoga vijest da nam u proljeće 2020. stiže Empire of Sin, gangsterska igra u kojoj ćemo se sukobljavati s povijesnim ličnostima kao što su Al Capone te irski mafijaš Dean O’Banion.

U igri koju potpisuje John Romero, jedan od tvoraca originalnog Dooma, Chicago će imati 14 mafijaških glavešina koji će se međusobno boriti za prevlast na tržištu, vodeći rekete protekcije, kasina, itd. Igrač će moći odabrati jednog od tih mafijaša te će se morati obračunati s ostalima. Zanimljivo je pritom da je među mafijaškim vođama i Romerova prabaka koja se u igri zove Elvira i vodi javne kuće.

Teško da je Romero na taj način odao počast svojoj obiteljskoj lozi jer će baka vjerojatno završiti kao negativac u priči; ali njegova žena kaže kako to nije presedan jer je Romero i ranije imao ludih ideja. Primjerice, u Doom 2 stavio je vlastitu glavu za neprijatelja. Pa ako je bio ok s time da igrači pucaju po njegovoj glavi, valjda je ok i s time da mu rešetaju prababu u igri.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?