HCL.HR

Ruski studio poručio igračima da piratiziraju njihovu igru

Zoran Žalac 30.03.2022.   •   5 komentara


Ruski studio Four Quarters trenutno ne može prodavati svoju igru Loop Hero pa su igračima savjetovali da ju preuzmu ilegalno.

Loop Hero je 2D igra koja je ostvarila zapažen rezultat 2021. godine. Međutim, developeri trenutno ne mogu zarađivati na igri jer se nalaze u sankcijama pogođenoj Rusiji. Zato su se obratili ruskim igračima koji su ih pitali kako da sada kupe Loop Hero.

Njihov savjet igračima je da podignu piratsku zastavu te da preuzmu igru u piratskom izdanju. Na upite korisnika gdje im mogu donirati novac u znak podrške, iz studija Four Quarters poručili su kako je njima dobro i da je pomoć bolje pružiti drugima.

Prije mjesec dana studio Four Quarters na Twitteru se očitovao da je protiv rata u Ukrajini. Prema trenutnom stanju, zaradu preko Steama ne mogu ostvarivati ni developeri iz Rusije ni developeri iz Ukrajine.

____________________________

Redakcija HCL-a apelira da u komentiranju ovakvih vijesti ne zalazite u geopolitičke rasprave i prepirke. Nalazite se na gaming portalu gdje razgovaramo o temama koje imaju veze s gamingom. Sukob Rusije i Ukrajine neminovno će ostaviti posljedice na svijet gaminga, ali HCL portal nije mjesto za rasprave o politici i ratu. Stav redakcije je anti-ratni: osuđujemo agresiju i komentari koji slave rat ili pozivaju na sukobe bit će uklonjeni bez dodatnog obrazloženja. 

Komentari (5)

  • darijoman

    30.03.2022 - 13:30

    Ma neka idu oni u krasni … sa svojim sankcijama. Dajte ljudima da igraju. Inače meni su igre sa tim nekim ruskim šarmom i atmosferom uvijek bile vrhunske i top

  • Payday 4 Dallas

    30.03.2022 - 13:30

    Žao mi je Rusa kojima je život otežan radi ovih sankcija no takav je rat narod pati.

  • Cone3006

    30.03.2022 - 20:03

    Koja veza sa gamingom i politiko?Zasto muce developere da zarade?Zasto muce gejmere da igraju igre?Samo jedu vocke dobro

  • Rastmahatta

    31.03.2022 - 09:10

    Žao mi je to čuti, rat pogađa i gaming zajednicu

  • Mogvaj

    31.03.2022 - 11:25

    Ne želim raspravljati jesu li sankcije moralne/ispravne niti o ratu jer ovo nije forum za to, ali evo nadam se da ću barem nešto objasniti onima koji ne kuže zašto se politika i gejming miješaju to jest zašto sankcije napadaju i gejming industriju.
    Dok mi možda na gejming gledamo kao na hobi/umjetnost, politika na njega gleda kao na granu industrije i normalno kao svaka druga industrija dio zaraženog novca ide državi tj. u ovom slučaju Rusiji. Zbog toga sankcije na gejming industriju u neku ruku pogađaju državnu zaradu te tako i smanjuju količinu novca koji se može uložiti u vojne svrhe.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?