HCL.HR

Sačuvajte zdrav razum jer u devetom mjesecu izlazi RPG Stygian: Reign of the Old Ones

Stjepan Fikter 02.08.2019.   •   3 komentara


Spašavanje svijeta nije opcija u ovoj viziji Lovecraftova univerzuma jer je ta bitka izgubljena nego ćemo imati prilike slijediti vlastite ciljeve koji mogu biti…svakakvi.

Stygian: Reign of the Old Ones

Pipci, gubitak razuma i grad Arkham su samo dio onoga što će nas dočekati 26. 9. kada Stygian: Reign of the Old Ones stiže na naša računala. Ako niste do sada čuli i vidjeli ovaj RPG, riječ je o naslovu s ručno crtanim 2D izgledom koji reflektira Lovecraftovske teme.

Tijekom ove avanture moći ćemo birati između osam likova baziranim na arhetipovima iz 1920. od kojih svaki ima svoju pozadinsku priču i specijalitete. Kroz igru ćemo se susresti sa zadacima koji su inspirirani pričama, a njihov ishod će ovisit u potpunosti o našim akcijama.

Naravno, gubitak razuma je također dio igre zbog Belief sustava koji će određivati kako će se naši likovi nositi s iskrivljenom stvarnošću novog Arkhama i brzinom kojom se obnavlja razum. Zahvaljujući ovom sustavu, imat ćemo i mogućnost unikatnih dijaloga tijekom razgovora što će otvarati dodatne roleplay opcije. Doduše, ako i poludimo to ne znači kako igra završava pa…

Borba će se odvijati na poteze u 2D okruženju, a novi sustav za bacanje magija ne znači kako će to uvijek biti dobra opcija jer iako je Stygian moćan, može dovesti do gubitka uma, zdravlja ili nečeg goreg. U svakom slučaju, ljubitelji RPG naslova mogu se radovati nečemu novom, pogotovo ako se preferira pomalo drugačiji vizualni stil.

Komentari (3)

  • DeadStar

    02.08.2019 - 15:07

    Žao mi je što se ovakvi fallout klonovi pojavljuju svako nekoliko godina umjesto svakog mjeseca. Zadnje što mi pada na pamet je bio Shadowrun.

    • brlja

      @DeadStar, 02.08.2019 - 19:59

      Jedino sto je shadowrun izaso 4 godine prije prvog fallouta…

    • DeadStar

      @brlja, 03.08.2019 - 00:27

      ….ahhhhh, naravno da je izašao 4 godine prije f1, pa i ja sam posjedovao nintendo u to vrijeme. I naravno da sam mislio na reboot franšize (zadnja trilogija).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?