HCL.HR

Sad i Forza Motorsport 7 uklanja kutije s lootom

Zoran Žalac 27.07.2018.   •   3 komentara


Nastavlja se trend pokajničkog uklanjanja nagradnih kutija i nametnih mikrotransakcija. Novi pokajnik je Forza Motorsport 7.

Ma jeste li čuli novu vijest u industriji igara? – mikrotransakcije i kutije s lootom su loša stvar pa ih developeri pokajnički uklanjaju iz svojih igara i skrušeno obećavaju da su se popravili i da neće više griješiti. Nakon prošlogodišnje afere zvane “loot box”, koja je počela s Middle-earth: Shadow of Warom, a kulminirala sa Star Wars Battlefrontom 2, dočekali smo totalni zaokret – obje navedene igre izbacile su svoje sustave tombola nakon negativnih reakcija gaming zajednice. Sada će to pak učiniti još jedna igra.

Razvojni tim Turn 10 Studios najavio je kako će do kraja godine ukinuti tzv. Prize Crate sustav nagrada u Forzi Motorsport 7. U dotičnome su igrači mogli platiti kako bi osvojili nove automobile i kozmetičke predmete, a sporno je bilo i to što su se u tim nagradnim kutijama mogli osvojiti i modovi za single player koji su igraču mogli povećati zaradu te samim time ubrzati napredak u igri. Za sada su proizvođači Forze iz nagradnih kutija izbacili sva vozila, a iduće zime ih planiraju ukinuti u potpunosti.

I ne samo to – nakon što su shvatili da igrači ne žele robovati sustavu i kutijama koje im se unose u facu, Turn 10 Studios je najavio kako buduće igre Forza serijala više neće imati nagradne kutije, počevši već s Forzom Horizon 4 ove godine koja neće imati Token sustav, odnosno virtualni novac za kupnju različitih pogodnosti.

Komentari (3)

  • BadMeetsEvil

    27.07.2018 - 15:13

    Počelo je s Shadow of Warom a ne Mordorom 😀 tim uklanjanjem lootboxa igru sam upravo stavio na wishlist, sad samo cekam neki sale

    • Eldar Tutnić

      @BadMeetsEvil, 27.07.2018 - 17:49

      Ma odlična igra, meni lično nisu toliko ni smetali Lootboxovi, ali svakako da je bolje bez njih. Po meni oni daju čar, ali samo ako su urađeni na fazonu Overvača, drugačije ne.

  • L3gi0naR

    28.07.2018 - 05:42

    Nfs Payback i njihove us.ane kartice za upgejdanje vozila kroz loot sustav?Nešto najblesavije što sam ikada vidio i doźivio u igrama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?