HCL.HR

Serija The Last of Us očekivano je ostvarila rekord na stranici Rotten Tomatoes

Zoran Žalac 15.01.2023.   •   55 komentara   •   Zabava


Sudeći po prvim recenzijama za seriju The Last of Us, imamo novu najbolje ocijenjenu adaptaciju prema materijalu videoigre.

Svi znamo da filmovi i serije rađeni po igrama obično nisu baš najkvalitetniji zabavni program. Međutim, čini se da smo napokon dobili nešto što bi se moglo smatrati izvrsnim ostvarenjem. Ako je suditi po ocjenama kritičara na agregatorskoj stranici Rotten Tomatoes, nadolazeća serija The Last of Us najkvalitetnija je igrana adaptacija neke videoigre.

Trenutni prosjek ocjena za seriju The Last of Us je 98% na temelju 82 recenzije, te je među najbolje ocijenjenim serijama u ovome trenutku.

I dok će u drugim serijama imati veću konkurenciju, The Last of Us je pokraj drugih adaptacija igara imao vrlo lagan zadatak. Prethodno najbolje ocijenjena igrana adaptacija igre bila je film Werewolves Within iz 2021. godine s prosjekom ocjena od 86%.

Vrijedi naglasiti da The Last of Us ipak nije najbolje ocijenjena serija po igrama u globalu. Tu titulu još uvijek drži animirana serija Arcane: League of Legends, koja na Rotten Tomatoesu ima prosjek ocjena 100%.

Komentari (55)

  • Hadvar

    15.01.2023 - 14:08

    Rotten Tomato recenzije nitko ne shvaća ozbilno. To su isti recenzenti koji su lotr seriji i she-hulk dali visoke ocjene. Pricekajmo da serija izadje. Zanima me kaj ce CriticalDrinker reci.

    • Iceman73

      @Hadvar, 15.01.2023 - 14:43

      Jbš drinkera,tak i tak se nikad ne trijezni…

    • voodooguyy

      @Iceman73, 15.01.2023 - 21:00

      S obzirom na filmove danas, razumijem ga.

    • SonOfZeus

      @Hadvar, 15.01.2023 - 19:24

      Eventualno audience score. Filmovi i serije sa jako visokim critics a mediocre ili lošim audience scorom su mi uvijek ili meh ili smeće, a kad je obrnuto se uvijek dobro provedem.

    • SanKa

      @Hadvar, 16.01.2023 - 09:27

      i dalje bolje od imdba.. a i critical drinker zna srat dosta, tako da ne vidim zasto bi on bio relevantniji ? svatko sebi treba bit recenzent, pogledas prvu epizodu i vidiš di si

    • Rick Sanchez

      @SanKa, 17.01.2023 - 11:18

      Kao da je dobra prva epizoda garancija za išta… Ja bih prije rekao da treba naći recenzenta koji ti odgovara i s kojime se u globalu slažeš oko kritika i pohvala za filmove, serije…

    • Arcer

      @Hadvar, 16.01.2023 - 10:50

      Od Rotten Tomato jedino uzeti u obzir audience score. Jer npr pogledaj samo tu razliku na Black Adam scoreu – baš se vidi da su recenzisti upcipotplacenifanovi tamo.

    • Apocalypse4987

      @Hadvar, 16.01.2023 - 12:09

      Izgleda da nekima nije baš sija osvrt drinkera na TLOU 2 (Gigantor 🙂 )

    • SanKa

      @Apocalypse4987, 16.01.2023 - 13:26

      ja ne kuzim zasto nekome treba netko drugi rec jel mu igra paše ili ne 😀 to moze bit jedino zvijezda vodilja…da otprilike znas

    • Smike

      @SanKa, 16.01.2023 - 14:27

      Bas tako i treba biti. Ja nikad ne gledam da li se većini svidja igra,nego imam svoj đir 😉. Evo Elder Ring mi dao jaran da probam i jednostavno nije to za mene, razumijem da ima ljudi sa im je ekstra. Dok na drugoj strani npr days gone igra koju su svi popljuvali,ja bih ocjenio sa 90. Tako je milion primjera,znam sta volim i sta ne i rijetko me neke igre iznenade da ih zavolim ako nisu moj kap od ti 😂😂

    • SanKa

      @Smike, 16.01.2023 - 14:54

      naravno da nije kad se igra zove elden ring, pitaj isusa sta si ti igrao xD

      salu na stranu, naravno imas pravo, ljudi jednostavno imaju razlicite ukuse i to je to 🙂

    • Smike

      @SanKa, 16.01.2023 - 19:45

      Hahahahshsh mozda sam dobija neku kinesku kopiju ahahhahahsh,vidim ja nesto nije ok😂😂

    • Apocalypse4987

      @SanKa, 16.01.2023 - 14:30

      Pa ne treba. Dobar recezent nikad neće napisat kupi proizvod ili ne. A ako nađeš recezenta koji ima isti ukus, zašto ne pročitat redak dva prije trošenja love?

    • movie

      @Apocalypse4987, 16.01.2023 - 16:28

      Svaka recenzija je subjektivno mišljenje i ništa više. Meni se prva epizoda svidjela, možda nekom recezentu neće. Možda ćemo se na nekom drugom filmu obojca složiti. Stoga, jako teško je naći nekoga tko ima isti ukus kao neka druga osoba. Recenziju znam pročitati iz dosade dok kenjam. Apsolutno mi ništa ne znači niti je uzimam kao bilo kakvo mjerilo bilo čega.

    • MAJSTOR RINGO

      @Hadvar, 17.01.2023 - 09:09

      Drug, i na imdb-u ocena ti nije neki najtacniji pokazatelj jel nesto dobro ili smece.
      Iks puta sam se zafrknuo kada sam gledao te ocene na IMDB, ono preko 7, ocekujem dobar film, ispalo smece.
      Te ocene tamo vestacki napumpavaju iz zanoraznih razloga.
      Imali smo slucajeve i sa nasih prostora za pojedine filmove, ne bih da ih imenujem iz poznatih razloga i sto je ovo gaming portal, vestacki je napumpavana ili snizavana ocena za pojedine filmove. Tako da te ocene generalno ne treba prihvatati kao ultimativno tacno i ispravno!

  • Agent

    15.01.2023 - 14:10

    Taj Rotten Tomatoes je sprdačina za ocjenjivanje.

    • Strahinja Radonjic

      @Agent, 15.01.2023 - 19:22

      +1. Verovatno najbolja platforma ikada sa 100% iskrenim ocenama je Trakt. Zna li neko uopšte za to? 😊 Nije samo dobar za recenzije nego i za progress tracking gledanih serija/filmova. Tamo se recenzije shvataju izuzetno ozbiljno od strane svih članova.

    • Agent

      @Strahinja Radonjic, 15.01.2023 - 20:23

      Koju ocjenu ima tamo?

    • Ravel

      @Agent, 16.01.2023 - 20:19

      To je samo agregat, ne službeno mjerilo ili standard za kvalitetu.

  • Darac83

    15.01.2023 - 14:20

    Čekam pogledat pa ćemo vidjet. Inače, ne smatram da je Arcane savršen (100%), ali mi je bio jako dobar.

  • Iceman73

    15.01.2023 - 14:45

    Ma sam rekel ja već prije da bu to vrh serija!

  • hexagram

    15.01.2023 - 15:08

    Gledao sam prvu epizodu u četvrtak na pretpremijeri. Moram priznati da je ocjena opravdana. Radujte se narodi

    • kozmos098

      @hexagram, 15.01.2023 - 15:21

      Radujte se narodi🤣🤣

    • hexagram

      @kozmos098, 15.01.2023 - 18:19

      Nego 😀

  • AnimeJeSmece

    15.01.2023 - 16:01

    Loš znak.
    Tamo visoku ocjenu dobiva samo politička propaganda.
    Dnovinarstvo je zavladalo na toj stranici.

    • Benjamin Scrool

      @AnimeJeSmece, 15.01.2023 - 17:15

      Tvoja profilna mi dovoljno govori o tome koliko ozbiljno moram shvatiti tvoj komentar

    • AnimeJeSmece

      @Benjamin Scrool, 15.01.2023 - 18:25

      Top G GOAT

    • SanKa

      @Benjamin Scrool, 16.01.2023 - 09:28

      zasto imam osjecaj da znam ciji je ovo profil

    • YoyoOyOy

      @AnimeJeSmece, 16.01.2023 - 11:32

      To je istina ali trailer je bio bolji od woke trailera. Čak i ja imam nade za ovo

  • VitMeR

    15.01.2023 - 16:22

    Vjerujem da će bit dobra serija

  • zvoninjo

    15.01.2023 - 16:32

    Dati tako visoku ocjenu nakon samo jedne prikazane epizode mi i nije bas realno.Nadam se da će cijela sezona biti dobra pa onda mozemo zaključiti jel valja ili ne.Inače volim TLOU igre.

    • Artyom

      @zvoninjo, 16.01.2023 - 01:59

      Profesionalni kritičari dobivaju cijelu sezonu često i nekoliko tjedana prije premijere prve epizode (tzv. Screenere). Ponekad čak dobiju i epizode u kojima CGI još nije ni do kraja dovršen. Nakon što sve pogledaju mogu pripremit svoju recenziju, ali ne smiju ništa izdati u javnost ranije od točno određenog datuma u točno određeno sati (tzv. Review Embargo).

    • Fenner

      @Artyom, 16.01.2023 - 14:45

      Profesionalnim kritičarima danas vjeruje možda 10% ljudi. Na žalost u sve su umiješali politiku tako da više nemamo realne recenzije, barem ne od takozvanih profesionalnih kritičara aka aktivista. Jednostavno svaka osoba mora pogledat seriju i sama procijeniti da li valja. Nisam ovo još pogledao, ali iskreno se nadam da je napokon izašlo nešto kaj valja.

    • Artyom

      @Fenner, 16.01.2023 - 15:51

      Apsolutno se slažem! Današnji kritičari su uglavnom teška Woke propaganda. Komentar gore nisam napisao da bi branio kritičare, niti da bi pohvalio seriju, već samo da dam do znanja da Pro kritičari ne rade recenzije na osnovi samo jedne epizode.

  • Nardev

    15.01.2023 - 20:47

    Di je nestao podcast TLOU od Zorana i Žarka? Taman ga sad htio pogledati…

  • SanKa

    16.01.2023 - 09:29

    cuo sam da je dosta dobra epizda, pogledat cu navecer ali ne treba trcati pred rudo…ono sto me najvise brine je odabir ellie..ova mala izgleda ko da joj kromosom fali, doslovno najgori moguci odabir. jako me smeta kad ne postoju source materijal.

    • _Someone_

      @SanKa, 16.01.2023 - 09:48

      Kako misliš ne poštuju source materijal? Pa nisu uzeli neku azijatkinju ili crnkinju. Pa ne očekuješ valjda da glumci budu izgledom identični likovima iz igre? Po svemu što smo dosad vidjeli, reći za ovu seriju da se ne drži izvornog materijala je blasfemija. Doslovno su kopirali scene i kadrove iz igre

    • SanKa

      @_Someone_, 16.01.2023 - 10:57

      pa da su mogli bolju nac, mogli su zaista. ova niđe veze ima..bar priblizno im pogodi izgled. izbacili su kompletan dio sa sporama sto je jako bitan dio igre, pogotovo u interakciji elliea sa drugim ljudima. ti si blasfemija.

    • Monster Tamer

      @SanKa, 16.01.2023 - 11:19

      Da, slažem se. Mala u seriji izgleda kao da je netko sa batom maznuo po glavi.

    • YoyoOyOy

      @SanKa, 16.01.2023 - 11:34

      Ma ovo je svakako bolje od očekivanog. Casting ni meni nije top ali je blizu topa a svakako su mogli puuuno, puuuno gore. Podržavam da su likovi barem rasom vjerni originalu. Imaju od mene već prije gledanja ocjenu 5/10 a mislim da će još par poena sakupiti

    • kebbab

      @YoyoOyOy, 16.01.2023 - 12:53

      Mah, ja dajem 6/10 za sad. Dobar je odabir glumaca ali postoji jedan problem koji mi smeta. Nakon prve epizode sam došao do zaključka da su, u odnosu na igru, neke scene nepotrebno razvučene, neke mnogo skracene a nekih uopce nema u 80minuta epizode??? S obzirom šta sljedi i kad uzmem taj scenarij i još 8 epizoda, bojim se da če ovo biti jako razvučeno. Očekivao sam kraj prve epizode na mjestu susreta Joela i Ellie.

    • SanKa

      @kebbab, 16.01.2023 - 13:27

      spoiler alert bro

    • YoyoOyOy

      @SanKa, 16.01.2023 - 16:56

      Jaki spojler 🤣😂🤣😂 Nije obo turska drama

    • movie

      @kebbab, 16.01.2023 - 16:33

      Pa sreli su se u zadnjih desetak minuta epizode i epizoda je završila upravo tamo gdje sam i očekivao. Lijep uvod u seriju i završetak upravo tamo gdje treba biti. Pripremljeni smo za avanturu i ona može početi.

    • Rick Sanchez

      @SanKa, 17.01.2023 - 11:43

      Ni ja se ne mogu pomiriti s castingom Ellie 🙁

    • kebbab

      @Rick Sanchez, 17.01.2023 - 15:02

      Casting Ellie je dober. Dali se možeš pomiriti s time da do tačke završetka prve epizode nije ni pomenuto ništa o sporama a kamoli da masku stave?

    • Rick Sanchez

      @kebbab, 17.01.2023 - 15:12

      Casting Ellie je TEBI dobar, bitna razlika. I btw, već otprije se zna da neće bit spora u seriji. Poprilično sam siguran da su imali dobar storytelling razlog za to…

    • kebbab

      @Rick Sanchez, 17.01.2023 - 16:20

      Ja mislim da za nekoga tako nije igrao igru, ovo će biti prilično dobra serija. Za one koji su igrali igru, ova serija bi trebala biti više kao neka predstava u kazalištu.

    • Rick Sanchez

      @kebbab, 18.01.2023 - 11:44

      Složimo se da se ne slažemo.

  • GAMEmaher

    16.01.2023 - 23:08

    Pogledao seriju i zadovoljan. Prate priču iz igre i paze i čak su vremenske nepogode iste u sceni 🙂
    Mala ta mi baš facom ne legne nikako al sve u svemu nije loše…potrudili su se.

  • Darac83

    17.01.2023 - 00:53

    Sasvim solidno. Jedino se slažem s dijelom ekipe, Ellie ne leži nikako. Ni fizički ni taj badass karakter odmah u startu.

    • kebbab

      @Darac83, 17.01.2023 - 08:36

      Meni samo fizički ne leži ova Nico Parker kao Sarah.

  • SanKa

    17.01.2023 - 09:57

    pogledao 1. ep, odlicno, ali je copy paste igre..sto nije lose, jer igra ima jebenu pricu. ali ipak se nadam da nije frame by frame adaptacija, jer bi igracima moglo bit dosadno…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?