HCL.HR

Shenmue 3 zaista najavljen, već prikupio novac Kickstarterom

Igor Belan 16.06.2015.   •   5 komentara


Iako se o tome šuškalo po internetu, možda najveće iznenađenje Sonyjeve E3 konferencije bila je najava igre Shenmue 3, koja je par sati nakon najave već skupila novac na Kickstarteru.

Shenmue serijal nije pretjerano poznat u ovim našim krajevima budući da je jedinica bila Dreamcast ekskluziva, a dvojka se uz Dreamcast pojavila i na prvom Xboxu. No riječ je o igrama koje uživaju kultni status u krugovima gamera, a zbog načina na koji je u nastavku završila priča fanovi su godinama glasno tražili da se napravi i treći dio. Kako je vrijeme prolazilo činilo se da od tog trećeg dijela neće biti ništa pa je najava Shenmuea 3 postala internetska sprdancija gotovo u rangu Half Lifea 3.

E pa nećete vjerovati što se dogodilo prije par sati na Sonyejvoj E3 konferenciji.

Tvorac serijala Yu Suzuki otkrio je svijetu plan za razvoj Shenmue 3 i to uz pomoć Kickstartera. Najavljeno je da će to biti pravi nastavak na klasične open world RPG igre Shenmue i Shenmue 2, stvoren za moderne platforme (PC i PlayStation 4) i to koristeći Unreal 4 engine. Nadali su se prikupiti čak dva milijuna dolara na Kickstarteru (jedan od najvećih početnih iznosa za igre na Kickstarteru), a manje od 10 sati od objave pokretanja Kickstartera traženi iznos su i prikupili. Očekujemo da će ovo oboriti još par rekorda do kraja Kickstarter kampanje koja završava 18. srpnja.

Okvirni datum izlaska Shenmue 3 je kraj 2017. godine.

Komentari (5)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?