HCL.HR

Skynet je aktiviran, AI War 2 izašao je iz Early Accessa

Stjepan Fikter 24.10.2019.   •   0 komentara


Deset godina nakon izlaska jednog od najinteresantnijih strateških naslova, stiže nam nastavak koji je prilagođen za moderna vremena i poboljšava ono što je činilo prethodni dio zabavnim.

Sada već davne 2009. godine, AI War ugledao je svjetlo dana pa iako nije bio previše medijski eksponiran, svi stratezi koji su odigrali igru govorili su samo jedno – riječ je o unikatnoj i zabavnoj strategiji. Nastavak koji je pred nama imao je uspješnu Kickstarter kampanju, no AI War 2 proveo je još oko godine dana u Early Access fazi kako bi u svojoj 1.0 verziji bio što kvalitetniji.

Ovo nije klasična strategija iako je riječ o hibridu RTS-a i grand strategy žanrova u kojemu je glavni protivnik AI. Kako to obično bude, galaksija je pokorena, a mi smo posljednji kotačić koji će morati pokoriti sve protivnike na mapi. Kako bi to bilo olakšano, s nastavkom se je htjelo postići jednostavnije, ali dublje gameplay iskustvo uz ubacivanje drugih poboljšanja za lakše i pristupačnije igranje.

Naravno, nisu izostali niti noviteti i poboljšanja poput frakcija, sustava flota, tipova mapa, diplomacije i sličnih elemenata koje obično viđamo unutar nastavaka. Treba i spomenuti kako je igra do  1. 11. na sniženju od 40% pa se može putem Steama kupiti za 10,70 eura što je vrlo pristupačna cijena za jedan od interesantnijih naslova na tržištu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?