HCL.HR

Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2 najavljen za PC

Renato Pedišić 07.09.2013.   •   1 komentara


Najavljen je nastavak kvalitetnog zombi spin-offa na originalni koncept Sniper Elitea, a trebao bi izaći do kraja tekuće godine, bez obzira što je prije samo sedam mjeseci izašao njegov prethodnik.

Iako od je od izlaska Sniper Elite: Nazi Zombie Armyja pa do danas prošlo tek sedam mjeseci, Rebellion Developments nanjušio je dobru zaradu u serijalu pa nas do kraja godine očekuje nastavak koji bi se sigurno trebao pojaviti za PC platformi, a govori se i o PlayStation 4 te Xbox One inačicama igre.

Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2 ponovno će nas staviti u ulogu Karla Fairburnea koji će nas kao i u prethodniku voditi kroz razrušeni Berlin, popraćen trojicom suboraca, a sve u borbi protiv okultnih sila i najezde nemrtvih.

Tim Jones, vođa kreativnog odjela u Rebellionu, je izjavio: “Sada smo zbilja željeli naglasiti demonski ton noćne more iz prve igre. Okoliš, razine i glazbena podloga daju osjećaj propadanja – svaki susret, svaki level postupno postaje sve pakleniji. No ono što je najvažnije je informacija da smo legije Nazi mrtvaca nadopunili s nekim zbilja zastrašujućim neprijateljima koje ćemo uskoro otkriti”.

Šef Rebelliona Jason Kinglsey progovorio je ponešto o mogućnosti izdavanja igre na next-gen konzolama i o samom uspjehu prvoga Sniper Elite spin-offa: “Prije nije postojala takva mogućnost vlastitog izdavanja igre pa se prije nije isplatilo ni razmišljati o tome. Trebali ste ići preko nekog trećega da bi ste se dogovorili s nekim skroz drugim. To je učinilo stvari sve manje i manje privlačnima.

Nazi Zombie Army je bio kocka, zbilja. Nismo znali hoće li upaliti. Nadali smo se da će se svidjeti ljudima. Nadali smo se da će ljudi shvatiti da je naslov prije svega bio zezancija i zbog toga je jasno kako nismo imali puno novca koji bismo mogli uložiti u marketing. Zato smo ga samo stavili tamo i napravili zbilja dobar biznis, usput stvorivši veliku bazu fanova koji obožavaju napucavati zombije. Igra se isplatila već prvoga dana prodaje. To je bilo odlično”.

Dakle, definitivno poučeni dobrom zaradom, Rebellion svoj Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2 namjerava učiniti novim magnetom za novac, a je li se njihova ideja mogla eventualno ostvariti kroz nekakve DLC-ove ili ekspanzije moći ćemo provjeriti tek kada igra izađe. Prvijenac u ovome spin-off serijalu vidjeli smo kao kvalitetnu igru čiju video recenziju možete pogledati u nastavku.

Usput rečeno, Rebellion je zaposlen i na izradi Sniper Elitea 3 koji bi se na PC-u te konzolama trenutne i sljedeće generacije trebao pojaviti negdje u 2014. godini.

Komentari (1)

  • trulex

    07.09.2013 - 14:04

    Šta napraviše od onakvog dobrog sniper šutera.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?