HCL.HR

Šok i vjeverica – u novim Pokémon igrama neće se moći “skupit sve”

Zoran Žalac 17.06.2019.   •   8 komentara


Demonstriranje novih Pokemon igara na E3 sajmu fanovima nije donijelo baš dobre vijesti. Po prvi put otkako Pokemon igre postoje, više nećemo moći skupiti sve Pokemone.

Osma generacija Pokémona donijet će neke uzbudljive stvari za prekaljene Pokémon trenere. Međutim, Pokémon Sword i Shield igre bit će posebne po jednoj negativnoj stvari – neće igračima omogućiti da uhvate sve dostupne vrste Pokémona.

Naime, nova regija zvana Galar neće biti dom svim dosadašnjim Pokémon vrstama. I to u suštini ne bi bio problem da razvojni tim Game Freak nije zakomplicirao stvari. Naime, u Sword i Shield igre moći će se prebaciti uhvaćeni Pokémoni iz prijašnjih igara… samo ne *svi* Pokémoni. Ne zna se još koji to Pokémoni neće biti dostupni u regiji Galar, a ako igrač ne provjeri tu informaciju prije prebacivanja Pokémona na Pokémon Home uslugu, postoji mogućnost da će mu oni ondje zapeti – neće ih moći prebaciti u Sword/Shield, niti vratiti natrag u igre gdje ih je izvorno ulovio.

 

Sama činjenica da regija Galar neće sadržavati sve Pokémone znači to da ih se više nikad neće moći “skupit sve”, što je od samih početaka bio moto ove franšize. Postoji mala šansa da neki Pokémoni u regiju Galar dođu naknadno, no ništa još o tome nije odlučeno.

Odluka o tome koji će Pokémoni završiti u dotičnoj regiji, a koji će “dobiti nogu” donesena je na temelju niza faktora, među kojima su balans u borbi i tematska prikladnost. Razlog zašto je do ovoga došlo leži u činjenici da će Pokémoni prvi puta premašiti brojku od 1000 vrsta, a Game Freaku je previše posla animirati svakog Pokémona pojedinačno i sređivati ga za “HD” grafiku s obzirom da će Sword & Shield biti ekskluzivni za Nintendno Switch.

 

Označeno sa: , ,

Komentari (8)

  • HyPo

    17.06.2019 - 19:52

    nindento je sebao odličnu fransizu

    • Goran1234

      @HyPo, 17.06.2019 - 19:57

      Zašto su to napravili?

    • SlucajniProlaznik

      @HyPo, 17.06.2019 - 20:08

      Nije mi jasno kako Zelda i Super Mario mogu dobiti vrhunske igre a Pokemoni samo sranja dobivaju zadnjih godina. Ne znam zašto misle da je brojka od 1000+ dobra stvar. To je jedna od najgorih stvari ovog novog Pokemon sranja. Ljuti me taj Nintendo i to poslije neočekivano savršene najave nove Zelde. Ja ne znam tko to usmjerava Pokemone tako loše ali treba im svima podijeliti otkaze i postaviti one koji znaju što su Pokemoni

    • Goran1234

      @SlucajniProlaznik, 17.06.2019 - 20:12

      ?

    • chupacabra1

      @SlucajniProlaznik, 18.06.2019 - 02:45

      Alibi, ako ne skupiš SVE nisi Poke-majstor i točka.

    • SlucajniProlaznik

      @chupacabra1, 18.06.2019 - 10:06

      Nisam niti lud da bi sakupljao 1000 vrsta. Ali kada ih je bilo 300, to da. Sa zadovoljstvom. Nikako da se Nintendo odluči na 3D reboot ili remaster Fire Red igre ili neke tako davne stare Pokemon igre dok su meni bile zakon. Sve poslije druge generacije ili eventualno treće generacije mi se ne igra.

    • sgtbare

      @HyPo, 20.06.2019 - 19:08

      jel problem napisati sjebao?

  • Aldin219

    18.06.2019 - 11:39

    Pa ovaj svijet zaslusuje jednu dobru pokemon igru u svijetlu nove tehnologije

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?