HCL.HR

Sony zahtjeva Remote Play funkciju za sve PS4 igre

nebel 30.05.2013.   •   2 komentara


Sve buduće igre za PlayStation 4 konzolu trebale bi podržavati Remote Play funkciju, što znači da će sve PS4 igre biti igrive i na prijenosnoj PlayStation Vita konzoli.

Potvrđeno je kako je Sony svim developerima koji razvijaju svoje igre za nadolazeći PlayStation 4 poručio kako moraju implementirati podršku za Remote Play funkciju uz koju bi se PS4 igre mogle igrati na PlayStation Vita konzoli putem lokalnog streaminga. Naime, šef SCE Worldwide Studiosa Shuhei Yoshida izjavio je kako će biti izvrsno igrati PS4 igre na PS Viti, a da će Remote Play funkciju koristiti sve igre – osim onih koje zahtijevaju specifični hardver poput PS Eye kamere.

Remote Play će inače skalirati 1080p rezoluciju PS4 igara na Vitinu nativnu 960×544 rezoluciju, pri čemu će se izgubiti malo detalja u prikazu, ali će se zato dobiti SSAA efekt. Naravno, da bi stvar funkcionirala kako je to zamišljeno, PS4 konzola morat će biti upaljena (jer upravo PS4 hardver obrađuje video), a Vita s njom povezana putem Wi-fi mreže. Kako to izgleda na djelu, demonstrirano je još u veljači na otkrivanju same konzole, pa ako to još niste vidjeli, svakako provjerite zašto bi ovo mogla biti vrlo značajna stvar za inače ne baš uspješnu Vitu.

Komentari (2)

  • tajger

    31.05.2013 - 12:16

    To je kul. Provode politiku suprotnu one od Microsofta. Ne vidim neku korist, ali eto, korisno ako ti se prisere dok igraš.

  • vojnovic4

    31.05.2013 - 14:29

    Aj baren ce sada postojati jedan razlog da se kupi vita

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?