HCL.HR

Razvoj Stalkera 2 navodno se seli iz Ukrajine u Češku

Zoran Žalac 23.03.2022.   •   2 komentara


Jedan češki portal navodi kako su predstavnici tvrtke GSC Game World dogovorili prebacivanje studija iz ukrajinskog Kijeva u Prag.

Razvoj igre S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornobyl trenutno je pauziran zbog ruske invazije na Ukrajinu. Kijevski studio GSC Game World poručio je kako imaju važnijih stvari od razvoja nove igre, ali da ju planiraju dovršiti jednom kad rat završi. Ako do toga i dođe, čini se da se razvoj igre neće nastaviti u Ukrajini.

Češki portal Vortex navodi kako im je njihov izvor potvrdio da se studio GSC Game World planira preseliti u Češku. Čini se kako su i okolne zemlje bile u razmatranju, no vodstvo firme navodno se odlučilo za prelazak u češku prijestolnicu – Prag.

U slučaju da dođe do navedene selidbe, GSC Game World neće biti prvi studio koji je napustio Ukrajinu zbog situacije s Rusijom. Još 2014. godine tvorci serijala Metro, studio 4A Games, prebacili su svoje poslovanje na Maltu. No, njihova kijevska podružnica ostala je funkcionirati sve do prošlog mjeseca ove godine.

____________________________

Redakcija HCL-a apelira da u komentiranju ovakvih vijesti ne zalazite u geopolitičke rasprave i prepirke. Nalazite se na gaming portalu gdje razgovaramo o temama koje imaju veze s gamingom. Sukob Rusije i Ukrajine neminovno će ostaviti posljedice na svijet gaminga, ali HCL portal nije mjesto za rasprave o politici i ratu. Stav redakcije je anti-ratni: osuđujemo agresiju i komentari koji slave rat ili pozivaju na sukobe bit će uklonjeni bez dodatnog obrazloženja. 

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • StargateFan

    23.03.2022 - 15:19

    Žalosno ali kupit ćemo igru a pogotovo ako će biti dobri i dati neki postotak za ukrajince. Rat je zeznuta stvar, svi dovoljno stari to znaju, nažalost zbog domovinskog rata.

  • jestersnek

    24.03.2022 - 14:12

    Stalker 2 Shadow of Chornobyl 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?