HCL.HR

Ako ste voljeli Dragon Age: Origins, na Kickstarteru se sad nudi nešto slično

Pero Mlinar 25.10.2018.   •   2 komentara


The Waylanders koji kombinira klasične odrednice fantasy žanra, malo putovanja kroz vrijeme i taktičku borbu završio je na Kickstarteru gdje skuplja donacije.

O The Waylandersu nismo pisali kad je najavljen krajem osmog mjeseca i kad nam je promakao, ali pošto je riječ o RPG-u koji se čini zanimljiv i koji je ovih dana završio na Kickstarteru, ne vidim razloga zašto tu vijest ne bih povezao s jezgrovitim opisom samog projekta.

The Waylanders (koji je, kao što kažem, završio na Kickstarteru s ciljem da prikupi 150 tisuća američkih dolara) igra je na kojoj radi španjolski studio Gato Salvaje predvođen Mikeom Laidlowom, bivšim direktorom u Biowareu te Emily Grace Buck, ženom od pera u mnogim igrama koje je izdao pokojni Telltale Games.

Jednom kad potrebna novčana sredstva budu prikupljena, a igra završena (što je planirano za 2020.), ovaj će nas RPG odvesti u dva povijesna razdoblja, najprije u doba procvata keltske kulture, a onda i u srednji vijek, u vrijeme dominacije kršćanstva na avanturu određenu protagonistovom sposobnošću putovanja kroz vrijeme. Skakat će se iz jednoga razdoblja u drugo, ali i s jednog mjesta, odnosno Irske, na drugo, to jest Galiciju, na španjolski sjever. Mitologija keltskog naroda koji je u jednom trenutku naseljavao ta mjesta poslužit će kao narativni oslonac.

S mehaničke strane Waylanders će biti inspiriran naslovima kao što je Dragon Age: Origins ili Neverwinter Nights. Iako će vrijeme u borbama s naglaskom na taktiku proticati u regularnom tempu, postojat će i mogućnost pauziranja i samim time bit će dodana dodatna taktička fleksibilnost  u upravljanju skupinom likova te pri izdavanju naredbi. Zbivanja na ekranu moći će se pratiti iz ptičje perspektive te iz trećeg lica.

Zanimljivi novitet u upravljanju likovima bit će formacije kojima će se suplementirati sistem klasa (kojih će biti šest, barem u nekom osnovnom obliku) tipičan za RPG-ove. One bi još dodatno trebale unaprijediti taktičku fleksibilnost i učiniti borbe posebno raznolikima (i vjerojatno poprilično kompleksnima).

Službena stranica na Kickstarteru općenito je dobar izvor informacija o igri, a ukoliko vam se projekt čini zanimljivim donacije mu sigurno neće škoditi.

Komentari (2)

  • Darcoolio

    25.10.2018 - 17:33

    Ništa nije dovoljno slično DA:O 🙂

  • Rorik

    29.10.2018 - 10:46

    Neka glazba bude kao iz Originsa i bit će nešto od ovog, a o drugom da ne pričam.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?