HCL.HR

Uskoro će biti manje smeća na Steamu, barem što se tiče korisničkih modifikacija

Zoran Žalac 12.08.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Valve je uveo dodatne mjere prilikom objavljivanja korisničkih modifikacija na Steam Workshopu čime se nadaju smanjiti količinu smeća na toj platformi.

Steam se već godinama bori s problemom smeća, odnosno sadržaja upitne vrijednosti. Ne odnosi se to samo na ponudu igara već i na ostale segmente te platforme, poput Steam Workshopa gdje korisnici mogu dodavati svoje modifikacije za igre koje imaju podršku za to. I Workshop je mjesto koje je često zatrpano lošim, ponekad i štetnim sadržajima, a Valve je sada konačno odlučio napraviti reda u tom kutku Steama.

Ubuduće se korisnički modovi na Steamu neće moći objaviti tek tako, bez ikakvih restrikcija ili promjera. Umjesto dosadašnje prakse, modovi će se prije objave morati poslati na ispitivanje i tek ako prođu tu fazu moderacije bit će objavljeni i dostupni svim korisnicima. Iz Valvea kažu kako će proces odobravanja biti brz – trebao bi trajati otprilike sat vremena, a modovi će biti objavljeni isti dan kada ih se prijavi, pod uvjetom da nisu štetni.

To je nešto što je modding zajednica na Steamu tražila već neko vrijeme pa je ovaj potez Valvea dobro prihvaćen. Naravno, ovo sada kvari planove moddera koji su koristili Workshop kako bi ondje postavili razne prevare. No, Steam još uvijek ima nekoliko mjesta s “propuhom” pa ne sumnjamo kako će se zlonamjernici sada prebaciti na nešto drugo.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?