HCL.HR

Steelrising nas vodi u francusku revoluciju – s robotima

Zoran Žalac 08.07.2020.   •   7 komentara


Tvorci Greedfalla i Technomancera vraćaju se s još jednom originalnom idejom. Steelrising je njihova akcijska igra o francuskoj revoluciji – s robotima.

Razvojni tim Spiders, zaslužan za prošlogodišnji Greedfall, najavio je svoj sljedeći projekt kojega zovu Steelrising. Akcijska je to igra u kojoj uzimamo ulogu Aegis, ženskog robota koji je tjelohranitelj kraljice Marije Antonete, a cilj nam je zaustaviti kralja Luja 16. koji je pokušao potisnuti francusku revoluciju vojskom robota.

Vraćamo se dakle u Pariz kroz nekakvu alternativnu verziju povijesti, ali očekujte ondje vidjeti poznate spomenike tog vremena. Najavljeno je kako će igra imati dosta vertikalnosti u gameplayu pa ćemo pariške kapije gledati s krovova, balkona i sl. Svog robota moći ćemo nadograđivati po snazi, agilnosti i izdržljivosti. Koristit će se oko sedam različitih oružja, uključujući alkemičarske puške.

Iako će Steelrising biti akcijski orijentiran, koristit će i nekoliko RPG elemenata pa ćemo osim glavnih zadataka imati i sporedne misije. Igrat ćemo ga na PC-u, PlayStationu 5 te Xbox Series X.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Apocalypse4987

    08.07.2020 - 12:49

    krasno, sad i roboti imaju spolove

    • Fenner

      @Apocalypse4987, 08.07.2020 - 13:11

      🙂

    • moordrak

      @Apocalypse4987, 09.07.2020 - 11:42

      Ne razumijem ovaj tvoj komentar.
      Ne pretpostavljamo spol robota jer robot je mašina, stroj stoga ovakva klasifikacija nema smisla, ali prezentacijom glasa i nekih drugih fizičkih predispozicija stroja možemo asocirati izgled robota sa onim što ljudi zovu spolovima. Zapravo, ne mogu se sjetiti niti jednog ozbiljnijeg SF naslova u kojem spolovi robota ili androida nisu bili jasno naznačeni “ženskim” ili “muškim” atributima. Ovo je recimo prekrasno prezentirao Spielberg u filmu “A.I.” iz 2001. Blade Runner hoćeš stari, hoćeš novi također nije oskudijevao sa robotima-androidima različitih spolova. Tamo su se čak i lijepo poigrali sa idejom reprodukcije. Westworld, napravljen po filmu iz ’73 istog naziva oduševljava upravo idejom svjesne A.I “Zločesta” A.I također je tema fantastičnog Proyasovog I, Robot. Terminatora smo valjda svi gledali. Transformeri su svi redom “muški” likovi dok je recimo Alita, žestoki borbeni stroj, jasno definirana kao žena. NierAutomata? Možda se još netko sjeti kojeg primjera.
      Zaključak je da su roboti, androidi, meche, strojevi, u mnogim djelima gotovo UVIJEK imali neki “spol” zato ne vidim u čemu je sada problem.

    • Apocalypse4987

      @moordrak, 09.07.2020 - 14:07

      ok maknimo sa popisa kiborge, infiltratore i androide. Govorim o klasičnim robotima. Dok nema inteligenciju to je običan alat, ili stroj. Ništa drugačiji od CNC plazma rezača. Dodaj mu inteligenciju i opet nema spol, osim ako ga nekim slučajem tvorac ne dodjeli. U biološkom svijetu imaš 2 spola i oni služe isključivo za razmnožavanje. Robotima to nije potrebno. A sad dolazimo do androida koji je napravljen na sliku i priliku kreatora čisto zato da bi olakšali interakciju s ljudima i ništa više. Umjetna inteligencija, da se sama razvije neovisno o utjecaju nekog programera ne bi uopće imala spol

    • moordrak

      @Apocalypse4987, 09.07.2020 - 15:06

      Sad se posipaš pepelom. 🙂 Koliko vidim, u ovom traileru se ne radi o “klasičnim robotima” nego upravo kiborzima, androidima i vjerojatno infiltratorima, dakle strojevima napravljenim na sliku kreatora. Eto, izgleda da je “kreator” napravio robota na sliku svoje majke, žene, kćerke, ljubavnice 🙂 Biraj 🙂 Zapravo uopće mi nije jasno zašto raspravljamo o spolu robota kada se oboje slažemo da takvo što, barem za sada, ne postoji 🙂 To što mi u svojoj mašti identificiramo stroj kao “ženu” ili “muškarca” ebiga. Mislim da je to isto kao kad u random oblicima ljudski mozak prepoznaje lice 🙂 Umjetna inteligencija koja bi napravila i razvila samu sebe, uh, neznam. Kako bi AI sebe zvala, ONA ON ili ONO well, mrvicu previše SF-a za mene. Nisam siguran bi li opće koristila ljudsku terminologiju…

    • Apocalypse4987

      @moordrak, 09.07.2020 - 15:31

      Ne znam, nedavno sam završija Detroit: Become Human i još mi se vrti u glavi od svega toga 🙂

  • moordrak

    09.07.2020 - 11:51

    Nakon odličnog Greedfalla, uistinu bih volio vidjeti, kupiti i igrati novi uradak tima Spiders. Iz trailera se ne vidi kakva će nova igra u konačnici biti, više se radi o tech-demo prikazu no Steelrising ima potencijala. Ovo ću si pribilježiti na listu želja…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?