HCL.HR

Stiže nam Justice League Snyder Cut

Lovro Maroševac 21.05.2020.   •   22 komentara   •   Filmovi i serije


Nakon što je pokrenut trend #ReleaseSnyderCut, brojni obožavatelji tražili su od Warner Brosa da izda Justice League verziju Zacka Snydera. Na kraju su se u cijelu priču upleli i sam redatelj te glumci spomenutog filma.

Justice League je film iz DC filmskog univerzuma u kojem šestero prepoznatljivih superheroja surađuje kako bi porazili prijetećeg negativca. Već viđeno štivo, no to je trebao biti odgovor Warner Brothersa na konkurentski Disney i Marvelove Avengerse. Međutim, film se nije proslavio prilikom izlaska u kina.

Mnogi smatraju kako je razlog kraha Justice Leaguea bio rezultat promjene redatelja. Zack Snyder je odstupio s redateljske palice zbog smrti u obitelji, a na njegovo mjesto došao je Joss Whedon. Potonji je ipak radio na dva filma o Osvetnicima, no tu istu formulu nije uspio prenijeti na Ligu Pravde. Mnogi obožavatelji DC-a pokrenuli su kampanju #ReleaseSnyderCut i godinama zahtijevali da se pusti Snyderova verzija filma.

To je konačno urodilo plodom jer je Zack Snyder objavio kako “Snyder Cut” stiže na male ekrane. Caka je u tome što će se svi morati strpjeti do 2021. godine, kada je planiran izlazak. Justice League Snyder Cut prikazat će se premijerno na HBO Maxu, a sam redatelj je rekao kako će okupiti ekipu koja će dovršiti njegove nedovršene planove.

“Želim se zahvaliti svima u HBO Maxu i Warner Brothersu na ovoj hrabroj gesti kojom podržavaju umjetnike i dozvoljavaju da se njihova vizija privede kraju. Posebno se zahvaljujem onima koji su sudjelovali u SnyderCut pokretu kako bi se sve ovo i ostvarilo”, stoji u priopćenju Zacka Snydera.

Označeno sa: ,

Komentari (22)

  • OldNewCrqzyUser

    21.05.2020 - 14:41

    Ajde da i ovo vidim. U maloj sam manjini onih koji vole i ManOfSteel i BvS i dio sam potpore oko izbacivanja SnyderCuta pa da vidim dal će mi njegova vizija biti dobra jer ovo kako je ispao JL je većim dijelom koma. Volim Supermana ali skroz su loše prikazali. Steppenwolf je bio čista koma, jadan negativac. Jedino što Snyder Cut ne može promijeniti je onog Ezra Millera koji je očajan glumac bez kemije sa bilo kime i ne volim ga gledati na ekranu. Ustvari ovaj rez neće moći popraviti puno nepopravljivih stvari ali možda pokaže viziju i neki smisao koji sada ne postoji

  • ck7

    21.05.2020 - 14:52

    Ako je to istina super..sto sam sve čitao o njegovoj viziji, i koji ton bi prevladavao ja eto, jedva čekam. .😌

    • snooker

      @ck7, 21.05.2020 - 17:58

      ajde reci u kratkim crtama o čemu se radi

    • Artyom

      @snooker, 21.05.2020 - 20:36

      Neznam dali sad smijem spoilat stvari pa neću. A ima i previše crtica. Ali uglavnom, prva vizija napisana sa Chrisom Terriom je bila 3 JL fima (i BvS kao uvodni film), veliki rat JL-a i zemljana protiv Darkside-a i njegove bagre. Stepenwof je trebao bit negativac u Suicide Squadu prije toga. Ukratko, u prvom dijelu poraz zemljana, drugi dio u postapokalipsi gdje je zemljom vlada Darkseid koji ima kontrolu nad Anti Life formulom i ima Supermana pod svojim utjecajem, ugl jedini način da se supermana svrgne je da se mu se oduzme ono do čega mu je najviše stalo, a to je Louis Lane, i u tom filmu Darkseid ju ubije. (Dio toga je viđen u 10-tak minuta u sredini BvS filma). Taj apokaliptički nastavak trebao je imat vizualni stil Mad Maxa, a George Miller već je bio potpisan kao dodatni producent. Treći dio trebao je biti vezan uz time travel i ispravljanje povijesti (Flash), ključna stvar je spasiti Louis Lane, Martian Manhunter i green lantern corpse dolaze u pomoć, velika svemriska borba na kraju. Ali studio je zaključio da je projekt preambiciozan, preskup i neizvediv. Marvel je kasnije dokazao da je to sve itekako izvedivo i praktički napravio sve po istoj formuli (Cap vs Ironman, Avengers 3-4.). Ugl, Warner je skratio ta tri filma na 2 sa raznim izmjenama u scenariju bez poraza na kraju prvog filma kako bi se mogli povezati sa Aquaman, Flash, WW i Batman filmovima (Onaj batman što ga je Batfleck trebao režirat, prododucirat, glumit, i već je bio napisan scenarij gdje je glavni negativac trebao biti Dethstroke). Prvi od ta dva JL-a Snyder je gotovo napravio, 3-4 sata dugačak film no ostalo je puno CGI-ja još za dovršit i bilo je potrebno nešto reshoota. A onda se desilo šta se desilo, Snyder out, Wheedon in, nije iskorišteno ni pola filma, promjenjen cijeli ton, Cgi scene potpuno drugačijg tona/boje, cinematografija nova, uveden marvelovski humor, promjenje sountrack itd itd. i ono najgore, Warner je naredio da film ne smije bit duži od 2 sata. Marvel je opet kasnije pokazao ta takvi filmovi moraju biti dugački i nitko se nije previše bunio. E sad ćemo dobit dovršeni Snyderov film, samo je pitdanje dali će biti točno onakav kakav je trebao biti, ili će biti nešto/dosta kompromisa i prepravki.

    • OldNewCrqzyUser

      @Artyom, 21.05.2020 - 20:53

      Zar to sve što si rekao ne bi bilo barem 10x bolje od ovog polu proizvoda kojeg smo dobili? A inače svi predviđaju da nećemo dobiti izvornu ideju Zacka jer bi glumci trebali odraditi puno scena tako da mislim da ćemo biti zakinuti još jednom.

    • Artyom

      @OldNewCrqzyUser, 21.05.2020 - 21:24

      Ok, ovo sve što sam rekao je iz prve vizije koja nije ni snimana. Druga vizija jest snimljena, ima u njoj dosta sličnosti, Stepenwolf jest u njoj, ali neću ništa spoilat. Možda nije toliko EPIC kao prva, ali je opet daleeeeko bolja nego ono što smo dobili. E sad, glumci neće dolazit glumit nove scene, ali će doći odraditi voice acting gdje bude potrebno. Koliko ćemo bit zakinuti to je pitanje, jer film je trebao bit prvi od dva JL filma i neki djelovi filma najavljuju nastavke, Darkside se pojavljuje na kraju i teasa nastavak, a post-credit scena u kojoj Luthor zapošljava Deathstrokea da ubije Batmana iz osvete što ga je strpao u zatvor, također teasa taj film. (tu scenu, ali izmjenjenu tako da ne spominje Batmana smo vidjeli u Wheedon-ovom cut-u). No JL2 i Batfleck film nikad nećemo dobit pa možda i sve te teasove izbace iz filma sad.

    • Artyom

      @Artyom, 21.05.2020 - 20:59

      I još jedan detalj iz originalne vizije, Batman se na kraju trebao herojski žrtvorati i tako zaokružiti cijelu priču. (Opet, Marvel je isto to napravio sa Ironmanom). Batflecka je trebao sredit Darkseid pogodivši ga sa svojim Omge beamom, no samo oni koji čitaju stipove odma bi znali šta to znači i gdje je Batman ustvari završio.

    • OldNewCrqzyUser

      @Artyom, 21.05.2020 - 22:02

      Da, sve to znam jer sam mislio da ništa od ovoga neće biti pa sam se nauzivao u ovim idejama. Mislim, glupo je tu govoriti da je bilo što od toga što si rekao nekakav spoiler jer spoileri su obično točne objave nečega što je tajno. Mislim da o ovome možemo razgovarati kao o nekim mogućim idejama za filmove. Tko zna ustvari što ćemo dobiti. Ja isto mjesecima pratim te Zackove ideje i mislim da sve što si gore napisao, kada bi takve filmove napravili, to bi moglo biti skoro u razini Endgamea. Ne bi bilo u razini Infinity wara ali barem Endgamea, koji je opet ubio previše dobrih likova, ima dosadnu i milijun puta prožvakanu priču o putovanju kroz vrijeme i druge gluposti. Kao što sam rekao – Steppenwolf je jadni protivnik. Superman je jak kakvog su ga i napravili ali ja sam odmah u zadnjoj sceni BvS želio negativca Supermana i imali smo ga do one scene sa Lois u JLu. Mislim, OK scena ali debelo prerana a i prerano su oživjeli Clarka i na loš način. Kontrola nad Supermanom i potreba za ostalim JL likovima da se sve riješi na dobro bila bi fenomenalna. Mislim da je netko u WB gadno pogriješio sa izbavivanjem Zacka, jer makar ljudi nisu poštovali BvS jer je kao “lame”, taj film je imao scene koje je imao sa razlogom. Ali vidjet ćemo iduće godine a i to čekanje je možda dio dokaza da treba još dosta raditi na rezu. No, ja ću uzeti HBO Max samo za taj rez. Nadam se da će doći odmah svi nastavci da pogledam u jednom danu 🙂

    • Artyom

      @OldNewCrqzyUser, 21.05.2020 - 23:14

      Da su realizirali Zackovu ideju o 3 JL filma koju sam objašnjavao, to ne da bi bilo na razini Infinity Wara i Endgamea, već i bolje (pod uvjetom da bi imali Zackovu željenu razinu produkcije i budget). Prvi razlog je što je ta ideja bila prva i prije bi ti filmovi dolazili u kina, a drugi razlog, ne želim sad pokrenuti rat, ali matični DC Justice League likovi su daleko bolji od Marvelovih. Plus, New Gods likovi i mitologija, koji kad se shvate su nešto totalno EPIC. (I usput pisac koji je izmislio Thanosa je iskopirako dva najutjecajnija New Gods karaktera, Darksidea i Metrona i spojio ih u jednog lika, te je isam to priznao. No istina je da je i Kirby bazirao New Godse na Asgardiancima jer je cijeli koncept i smišljen za njih dok je Kriby radio za Marvel). Stepenwolf je inače ok protivnik, ali on je New God lik iz drugog ili trećeg razreda. Da je bio u Suicide Squadu kako je planirano bilo bi perfektno. A Stepenwolf u Snyder cutu snimljenog filma bi trebao izgledati potpuno drugačije i bolje (imaju na netu koncepti), samo je pitanje dali će ga CGI-jem sad za HBO Max takvog napravit, ili će ostaviti verziju iz Wheedon cuta. Negativac superman također bi trebao biti puno bolji u Snyder cutu, sa crnim superman kostimom, možda i sa bradom, jer tako je bilo u stripovima. BvS je fenomenalan film kad se pogleda Ultimate Cut. Neke stvari u filmu su nejasne, kao ta kuda Knightmare scena, pojavljvanje Flasha iz budučnosti, Lutherove prijetnje za koje niko ne zna o čemu on to, no to se sve trebalo povezati u sljedećeim filmovima (oni koji su upoznati sa stripovima, njima je sve odma jasno, pogotovo oni koji su čutali New Gods stripove).

    • OldNewCrqzyUser

      @Artyom, 21.05.2020 - 22:08

      I moram dodati- osobno smatram da su svi glumci osim Ezre savršeno odgovarali (trebali su napraviti po želji nas fanova i staviti unutra The Flasha) i sada je ovo na neki način labuđi pjev jer R. Pattison mi je makar dobar glumac niti blizu nekog Batman lika. A i pitanje je što će biti sa Cavillom. Tako da, ovo je možda zadnji DC film u kojem ću imati savršenog Supermana i skoro savršenog Batmana. Cyborg je nebitan jer nema svoj film pa je ono – ima ga il nema. Aquaman i WW spašavaju stvar jer su glumci karizmatični. A Ezru ne mogu smisliti i njegove scene ću nekako istrpiti. Sve u svemu, jedva čekam. Nadam se da si sa “spoilerima” u pravu jer meni zvuče fenomenalno.

    • Artyom

      @OldNewCrqzyUser, 21.05.2020 - 23:22

      Ok, Ezra je bio cool lik kad je to sve započelo, sad je druga priča. Ako si mislio da stave lika iz CW serije, iako je dečko super lik, to ipak nema smisla. Pattison se još treba dokazat, vidjet ćemo, radi se o potpuno drugačijem projektu, no još uvijek neznamo dali je Pattison mladi Batfleck, možda nakon Flashpointa, to bi bilo logično ako filmove žele ostaviti u istom universeu. Batfleck jest bio savršen, samo da mu ne daju brlje. Cyborg je trebao dobit svoj film, Snyder vejrojatno već ima scenarij, a i u Snyder cutu njegova priča će biti daleko veća i interesantnija. A Cavil navodno ostaje, nije bio zadovoljan Wheedonom pa je šutio, no protiv Snyderovih vizija nije nikad imao ništa. Bio je sad gost u streamu uživo kad je Snyder otkrio HBO Max plan.

    • Outback

      @Artyom, 22.05.2020 - 00:20

      Man of steel mi je bio bomba, BvS mi je bio bolji nego vecini, ali ne i savrsen. JL mi je iz trailera vec bio brutalan i vidjelo se da Snyder ima bolesnu viziju, ali jebiga dobili smo sta smo dobili, mislim JL mi je i ovako bio okej al DC je bio uvijek mracniji od Marvela i onda ono dobijemo Batman and Super friends umjesto mracnog JL vs Darkside filma. Iako samo ne bi volio da sav ovaj hype i sve ovo se ekipa borila za njegovu verziju filma bude razocaranje kako drugima tako i meni.

  • Bojko

    21.05.2020 - 15:11

    Još samo da WB ne stavi kakvo blesavo vremensko ograničenje na film, i vjerujem da će biti ok. Uz sami ton filma i Cavillovih brkova, to je ono što mi je najviše smetalo – krenu kao nešto objašnjavati, upotpunjuju priču, i sve je više-manje ok, kad odjednom zbrda-zdola, bum, tres i film gotov. 😤

    • lukakeanu

      @Bojko, 21.05.2020 - 15:36

      Nema ogranicenja.bit ce epizodno.navodno 6 epizoda od 45 minuta

  • DjokaBA

    21.05.2020 - 17:25

    Ovom filmu nista ne moze da pomogne.

  • SubZeroD

    21.05.2020 - 18:39

    Čeka se.

  • Artyom

    21.05.2020 - 20:05

    Male su šanse bile da će se ovo dogodit ali izgleda da čuda postoje! Vijest godine!!!!!

  • Darac83

    21.05.2020 - 20:34

    Meni je super smjer u kojem su išli s 3 zadnja Batmana i zadnjim Jokerom – ozbiljniji, napetiji, mračniji. Osobno mislim da im je to dobitna kombinacija, a ne ulazit u fajt s Marvelom s tipičnim herojskim filmovima. Al to sam samo ja.. . 🙂

  • chocobo_047

    21.05.2020 - 20:44

    Film sa Wonder Woman koju glumi Gal Gadot…. Hm-mmmm😊

    • ck7

      @chocobo_047, 22.05.2020 - 14:55

      Kaže se njam njam 😉

  • Artyom

    22.05.2020 - 15:41

    Idemo sad dalje dok je prilika! #ReleaseTheAyerCut

  • Juventino

    23.05.2020 - 00:30

    Ovom filmu bi jedino pomoglo da se prikaže u kinima na Fortnite-u

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?