HCL.HR

Super Smash Ultimate najbrže je prodavana ekskluziva ikad, u Americi

Pero Mlinar 23.01.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Super Smash Bros. Ultimate u mjesec dana zaradio je više dolara od ijedne ekskluzive u povijesti te tako oborio rekord star osam godina.

Bi li ikoga začudilo da kažemo da je Super Smash Bros. Ultimate trenutno najpopularnija ekskluziva za Nintendo Switch? Jedini ispravni odgovor je – naravno da ne bi. Ipak, ono što je tom naslovu uspjelo poći za ruku u Americi svakako nadilazi očekivane okvire. Tvrtka NPD Group, koja već dulji niz godina bilježi stanje na američkom tržištu što se tiče prodaje igara, u svojem je posljednjem izvješću istaknula kako je Super Smash Bros. Ultimate najbrže prodavana ekskluziva za neku platformu – u povijesti. Barem na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Tu je titulu preuzela od igre Halo: Reach koja je dosadašnji rekord postavila 2010. godine. Niti jedna ekskluziva nakon nije se u prvih mjesec dana prodala bolje od nje, što je poprilično zanimljiv podatak. Inače, sveukupno gledano, Super Smash Bros. Ultimate nije najprodavanija prošlogodišnja igra. Ta je titula pak očekivano pripala Red Dead Redemptionu 2. S obzirom da je Super Smash Bros. Ultimate do Nove godine na tržištu bio manje od mjesec dana, on je završio na itekako visokom petom mjestom najprodavanijih igara 2018. godine.

Za kraj navedimo još nekoliko zanimljivih podataka. Prvo – četiri godine stari naslov Mario Kart 8 u 2018. je skočio na drugo mjesto najprodavanijih trkaćih naslova u povijesti, odmah iza Mario Kart Wii (koji opet pripada Nintendu). Drugo, Nintendo Switch najprodavanija je konzola u prosincu. I za kraj, da se vratimo novome Super Smashu. On se od Super Smash Bros. Brawl, prethodno najprodavanijeg naslova u serijalu, inicijalno prodao bolje čak za punih sedamdeset posto. Neće vas stoga vjerojatno nimalo iznenaditi kad kažemo da je 2018. godina bila najprofitabilnija godina za Nintendo u posljednjem desetljeću.

Komentari (4)

  • Shadow king

    23.01.2019 - 14:22

    Definitivno je to igra koja bori rekorde

  • Wolfman

    23.01.2019 - 14:43

    Sasvim zasluženo, igra je odlična 🙂

  • crolink07

    23.01.2019 - 14:49

    Super igra, World of Light i Spirits Mode čista zabava ?

  • lliquid_

    24.01.2019 - 11:14

    Vau

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?