HCL.HR

Take-Two je zainteresiran za nogomet, ali to još nije potvrda za FIFA 2K serijal

Zoran Žalac 17.05.2022.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Predsjednik tvrtke Take-Two Interactive potvrdio je da su zainteresirani za proširivanje ponude svojih sportskih igara, ali da u kontekstu FIFA licence još nemaju planova o kojima bi razgovarali.

Jedan od potencijalnih kandidata za preuzimanje FIFA licence od ljeta 2023. godine je tvrtka Take-Two Interactive pod čijim je vlasništvom 2K Sports, zaslužan za sportske serijale NBA 2K i WWE 2K. Čelnike tvrtke na nedavnom izvješću o poslovanju stoga nije zaobišlo pitanje planiraju li ući u utakmicu s Electronic Artsom i Konamijem.

Predsjednik tvrtke Strauss Zelnick nedorečeno je za IGN izjavio sljedeće:

Definitivno smo zainteresirani za proširenje svojih prilika sa sportskim igrama, a FIFA ima odličan brend i nevjerojatan utjecaj. No, nemamo trenutnih planova za razgovor.

Ostaje nejasno je li Zelnick mislio da nemaju o čemu pričati jer još ništa nije dogovoreno s FIFA-om, ili je mislio da nemaju namjeru pregovarati s FIFA-om oko licence. Prva je opcija vjerojatno izglednija, ali kako su poručili iz FIFA-e: trenutno se vode rasprave s više različitih stranki, tako da Take-Two nije u poziciji za javno komentiranje.

Prema neslužbenim informacijama, Take-Two je bio zainteresiran za proširivanje ponude sportskih igara i prije nego je potvrđeno da se EA Sports i FIFA razilaze. Ranije glasine upućivale su da će raditi niz LEGO igara sportske tematike, a prva među njima trebala bi se bazirati upravo na nogometu.

O ostalim kandidatima za preuzimanje FIFA licence nagađali smo u zasebnom članku, pa bacite pogled na njega ako već niste.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Iron666

    17.05.2022 - 19:08

    Nije da je 2K multiplayer poznat po malte ne pay2win-u… Volio bih svakako vidjeti konkurenciju, ali ne na istom poslovnom kalupu

  • Fenner

    18.05.2022 - 08:19

    E sada, sa kečerima se nisu baš proslavili, no svaka konkurencija je dobro došla, tako da nismo ograničeni samo na Fifu i PES.

    • DjokaBA

      @Fenner, 18.05.2022 - 08:46

      Koliko sam video WWE 2K22 je sasvim dobar naslov. Nisam igrao, ali svi su puni hvale.

    • Fenner

      @DjokaBA, 18.05.2022 - 11:43

      Ja sam veliki obožavatelj kečera i svake sam godine kupio igru odmah pri izlasku sve do 2020. WWE2K20 kada sam počeo igrati skoro sam se zbluval koliko je to loše bilo, tj. ne igrivo. Od tada sam prestao kupovati. Da ovaj zadnji ima solidne kritike, tako da ću možda kupiti. Najbolji kečeri su mi Smackdown vs. Raw 2007.

    • Rastmahatta

      @Fenner, 19.05.2022 - 08:29

      Auuuu Smackdown vs. Raw 2007. je bila legendarna igra, kolko sam to igral na PS2 sa Undertakerom

    • al-jozeera

      @Fenner, 18.05.2022 - 09:08

      Nisu se proslavili jer nemaju konkurencije, a isto tako zadnjih par naslova su bili doslovno copy-paste.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?