HCL.HR

Take-Two objavio velike gubitke u poslovanju za 2009.

Ante Malenica 18.12.2009.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Recesija je udarila i uspješni Take-Two koji je zabilježio značajne gubitke za 2009. godinu. Ipak, spas im dolazi u obliku vrlo obećavajuće 2010. godine.

Kako dolazi kraj godine izdavačke kuće poput i svih drugih velikih kompanija rade svoja financijska izvješća za prethodnu godinu. Tako je danas Take-Two objavio poslovne gubitke za 2009. u vrijednosti od 137 milijuna $, dok je prošle godina ova kompanija bila u plusu za nekih 97 milijuna $ (isključivo zahvaljujući igri GTA 4). Recesija je očito učinila svoje i ako je vjerovati nedavnim događanjima u EA-u, i ovu kompaniju očekuju veća rezanja troškova i razna “rekonstruiranja”. Svejedno, kompanija se pohvalila svojim poslovnim uspjesima. Istaknuli su svoj naslov Borderlands koji se prodao u preko 2 milijuna primjeraka te NBA 2k10 koji je broj 1 kada su košarkaške simulacije u pitanju. Također su istaknuli uspjeh The Carnival Gamesa koji je na konzolama Nintendo Wii i DS ostvario prodaju od preko 5 milijuna primjeraka. Šef Take-Twoa Strauss Zelnick je priznao da ih je ova recesijska godina dosta pogodila, ali je i naglasio da imaju naslove za 2010. godinu od kojih se očekuje jako puno i koji bi trebali stabilizirati poslovanje. I čovjek je najvjerojatnije u pravu, ako uzmemo u obzir da nas planiraju iduće godine razveselit hitovima poput Mafie 2, Bioshocka 2, Red Dead Redemptiona ili pak Max Paynea 3.

Komentari (3)

  • Bela

    18.12.2009 - 18:45

    bit će love za njih u 2010 🙂
    neki dan sam pogledao trailer i žao mi je odma kaj nemam konzole … 🙁
    al je zato božić blizu haha

  • Ementaler

    18.12.2009 - 19:55

    Baš će biti love, pogledajte samo tu ljepotu od igara koje dolaze sljedeće godine :). Jedino mi Bioshock 2 nije toliko napet, ostale tri nabrojane igre su ono najveći favoriti za igre sljedeće godine.

  • Bela

    18.12.2009 - 22:50

    mislim na red dead redemtion ofc

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?