HCL.HR

Tvorci igre Escape from Tarkov dobili blokadu na Twitchu baš kad ih je krenulo

Zoran Žalac 03.01.2023.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Developerski tim Battlestate Games dobio je blokadu na streaming platformi Twitch u trenutku kad je njihova igra Escape from Tarkov postavila novi rekord gledanosti.

Multiplayer pucačina Escape from Tarkov nedavno je dobila novo ažuriranje, a s njim i novi početak “sezone”. Privuklo je to dosta pažnje, pogotovo na Twitchu, jer su tvorci igre organizirali nasumične nagrade za one koji gledaju Escape from Tarkov putem streama. Pomoglo je to postavljanju novog rekorda gledanosti za tu šest godina staru igru, no slavlje je bilo kratkog vijeka za ruski studio.

Naime, Battlestate Games je ovoga tjedna dobio privremenu blokadu, odnosno ban na Twitchu. Nije sasvim jasno zašto je došlo do toga, no kako prenosi Insider Gaming, navodno je jedan od developera u prijenosu uživo slavio uspjeh igre u vidno alkoholiziranom stanju, a bilo je tu i baratanja replikama stvarnog oružja usred streama.

Premda nije rijetkost da Twitch kažnjava različite prekršaje streamera, ne događa se svakoga dana da tvorci igre dobiju blokadu.

Komentari (5)

  • Kikindo

    03.01.2023 - 15:28

    Twitch: “Porn is gud”
    Twitch: “Drinking is bad”

    • kuky90

      @Kikindo, 03.01.2023 - 21:44

      Kapitalizam, jedno donosi pare twitcu, a drugo ne.

  • tylerogg

    03.01.2023 - 16:13

    Ubitrashu pala gledanost a tarkov dobio 10x vise gledanosti pa je twitch trash odlucio banati i jel su im ovi uplatili svotu da naprave gluposti normalnim firmama.Ja i ekipa prijavili strimere koji hakiraju i zanimljivo nikad dobili ban.

  • Rastmahatta

    04.01.2023 - 07:35

    Tarkov je precijenjen

    • zlakob

      @Rastmahatta, 04.01.2023 - 12:28

      Tarkov je život

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?