HCL.HR

The Darkness 2 – povratak u tamu

Zoran Žalac 07.02.2023.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 12 godina lansiran je The Darkness 2, prvi i zadnji nastavak nasilne pucačine rađene po stripovskom predlošku.

Razvojni tim Digital Extremes vjerojatno znate po uspješnoj igri Warframe. No, taj je tim postojao dobrih 20 godina prije nego je došlo do te igre, a radili su šarolike igre kao što su Pariah i Dark Sector. Zadnja igra koju su lansirali prije Warframea bila im je The Darkness II, pucačina koja danas slavi svoj 12. rođendan.

The Darkness II bio je nastavak priče o Jackieju Estacadu, mafijašu koji je nakon događaja iz prve igre potisnuo mračnu silu unutar sebe. No, kako je korištenje krakova te mračne sile bilo najzanimljiviji dio igre, nastavak je brzo pronašao zaplet kojim smo ponovno dobili kontrolu nad takozvanim Darknessom. Razina nasilja čak je bila podignuta u drugoj igri jer smo istovremeno mogli koristiti dva oružja i dvije “ruke” Darknessa, ali samo u zamračenom i tamnom okruženju.

Razina nasilja bila je podignuta u odnosu na prvu igru jer smo istovremeno mogli koristiti dva oružja i dvije ruke Darknessa.

The Darkness II promijenio je svoj vizualni stil kako bi bio bliži stripovskom porijeklu. Umjesto realistične grafike dobili smo cel-shading prikaz, ali igra nije bila ništa manje brutalna u prikazu komadanja protivnika, vađenja kičmi i sl. Glavna kampanja trajala je dosta kratko i moglo ju se završiti za jedno popodne. Kao dodatni sadržaj nudio se kooperativni mod za četvero igrača, ali uz manju kontrolu nad moćima Darknessa.

The Darkness II bio je lansiran za PC, PlayStation 3 i Xbox 360. Kritike za igru bile su dobre, no prodaja je išla slabo te prve godine nije bilo prodano ni milijun primjeraka. U planu su bila potencijalna proširenja, no kasnije je razvojni tim Digital Extremes potvrdio kako je izdavačka kuća 2K Games otkazala razvoj istih zbog slabog financijskog rezultata igre.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (2)

  • Arthur

    07.02.2023 - 13:01

    Super igra. Nije nešto duga, ali ima taj mračni i ozbiljni stil. Ne znam kakvi su stripovi, ali mi je želja naći i kupiti, samo ih nikada nisam vidio kod nas, a strane stranice imaju dosta veliku poštarinu.

    Samo jedinicu nisam igrao kako nisam imao priliku.

    • DaDo224

      @Arthur, 07.02.2023 - 18:48

      Jedinica također odlična, odigrao je nedavno po prvi put. Samo je nema na PC-u, igrao sam na PS3. Ako budeš u prilici, preporučujem. Dobro se drži i u današnje vrijeme.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?